Elektrikli otomobildeki yangında 2 kişinin öldüğü iddia edilmişti! İşin aslı bakın ne çıktı

Elektrikli otomobilde çıkan yangında 2 kişinin öldüğü iddia edilmişti! Ama bakın işin aslı aslında neymiş...

TUNACAN ATALAY

Çin'de meydana gelen ve Huawei'nin yeni elektrikli aracı Aito M7 Plus'ın karıştığı kaza, elektrikli araçlar hakkında yanlış algıları güçlendiren yalan haberlere bir örnek teşkil etti. Huawei, menzil artırıcılı elektrikli aracı Aito M7 Plus ile ilgili korkunç bir kaza sonrası açıklama yaptı. Araç, Çin'de sulama yapan bir tankere saatte 115 kilometre hızla çarptı. Kazanın etkisiyle aracın içten yanmalı motor kısmı alev aldı.

Araçta bulunan bataryanın ise herhangi bir hasar görmemiş olması ve alev almamış olması, çarpışmanın ardından ortaya çıkan yangının asıl nedenini gözler önüne seriyor. Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre, bataryanın yangınla ilgili herhangi bir sorumluluğu yok. Ancak, kazadan hemen sonra yapılan yüzeysel haberler, elektrikli otomobillerin güvenliğini hedef alan yanlış bilgilere yol açtı.

Kazada, ön koltukta bulunan baba ve arka koltuktaki iki yaşındaki erkek çocuk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından, sosyal medyada ve bazı haber kaynaklarında, elektrikli araçlar hakkında olumsuz ve yanıltıcı bilgilerin yayılmaya başladı.