Parkta oturan gençlere budama makasıyla saldırdı: Mahallenin namusunu kirlettiniz

Parkta oturan gençlere budama makasıyla saldırdı: Mahallenin namusunu kirlettiniz

Konya'da Ahmet Aydın (61) "Mahallenin namusunu kirlettiniz" diyerek dal budama makasıyla parkta oturan lise öğrencileri A.A. ile A.G.'ye saldırdı. Göğsünden yaralanan A.A. 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edilirken saldırgan tutuklandı.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde bağlı Sakarya Mahallesi Emrehan Sokak'ta lise 3'üncü sınıf öğrencisi A.A. (17) ile kız arkadaşı A.G. (17) parkta otururken yanlarına Ahmet Aydın (61) geldi. "Bu mahallenin namusunu kirlettiniz " diyen Aydın, küfredip elindeki sal budama makasıyla A.A.'ya saldırdı.

9110681.jpg

2 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Yaralandığını fark etmeyen A.A. arkadaşıyla parktan ayrıldıktan sonra göğüs kısmından kan geldiğini gördü. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım isteyen A.A. gelen ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 2 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gören A.A. tedavisinin ardından taburcu edildi.

9110682.jpg

'UYARMA AMACIYLA HAREKET ETTİM'

A.A.'nın ailesinin şikayeti üzerine saldırgan Ahmet Aydın evinde gözaltına alındı. İfadesinde olaydan önce komşusunun ağacını budadığı için elinde dal budama makası olduğunu söyleyen Aydın, A.A. ile kız arkadaşını uygunsuz vaziyette gördüğünü öne sürdü.

Aydın, "Onları uyardım, erkek şahıs bana küfredip, tepki gösterdi. Olay anında erkek şahıs yaralanmış. Bu yaralamanın nasıl olduğunu bilmiyorum. Ben yaralanan kişiyi tanımam. Ben uyarmak amacıyla hareket ettim." diye konuştu.

9110680.jpg

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Aydın, 5 Nisan'da çıkarıldığı mahkemece "Kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

'OLAY YERİNDEN AYRILDIKTAN SONRA YARALANDIĞINI FARK ETTİK'

A.G. ise ifadesinde, ''Ben o sırada uyuyordum. Arkadaşımın, tanımadığım biriyle tartışıp kavga ettiğini gördüm. Olay yerinden ayrıldıktan sonra arkadaşımın yaralandığını fark ettik. Daha sonra da ambulans çağırdık." dedi.

'KÜFÜR ETTİ, YUMRUK ATTI, MAKASI SAVURDU'

Yaşadığı dehşet anlarını anlatan A.A., olay günü A.G. ile bir süre gezdikten sonra parkta oturduklarını belirterek şöyle konuştu:

9110683.jpg

''İkimiz de oruçtuk ve çok susamıştık. Gezerken parkta ağaç altında bankı görünce birlikte oturduk. Kız arkadaşım dizime yattı. Arkadan tanımadığım bir insan gelip, 'Mahallenin namusunu kirlettiniz' dedi ve küfretti. Ben de 'Biz bir şey yapmadık, gidelim istersen. Küfretmene gerek yok' dedim. 'Sana mı soracağım?' diyerek bana yumruk attı. Sonra da elindeki bahçe makasını bana doğru savurdu. Kendimi savunmak için ona yumruk attım. Elindeki bahçe makasını 2-3 kez daha savurdu. Ben de geriye doğru kaçtım. Yaralandığımı sonra fark ettim. Ambulansla hastaneye kaldırıldım ve 2 gün yoğun bakımda yattım.''

9110684.jpg

'OTURUP SERİNLEMEK İSTEMİŞTİK'

Parkta oturup serinlemek istediklerini belirten A.A., ''Başka bir amacımız yoktu. Şimdi okula giderken dahi korkuyorum artık. Psikolojim yerinde değil. Uzman desteği alacağım." dedi.

A.A., olayın ardından kız arkadaşıyla ilişkilerinin sona erdiğini söyledi.

'BIÇAKLANDIĞI YER KALBİNE 1.5 SANTİMETRE'

A.A.'nın ağabeyi Ömer A. ise saldırganın kullandığı makasın daha derine saplanması halinde kardeşinin ölebileceğini belirterek, ''Kardeşim ve arkadaşı oruç tutuyorlarmış. Okuldan sonra Sakarya Parkı'na gidip oturmuşlar. Kız arkadaşı yorgun düşünce kardeşimin dizine yatmış. Adam zaten hazırlıklı gelmiş. Elinde bağ makası varmış.

9110685.jpg

Adam zaten kardeşimi öldürmeye vurmuş. Bu adamın ceza almasını istiyoruz. 50-60 yaşındaki bir adamın 17 yaşındaki bir çocuğa bu şekilde canice saldırmasının mantıklı bir yanını bulamıyorum. Kardeşimin bıçaklandığı yer kalbine 1,5 santim kalmış. Eğer biraz daha içeri girseymiş kardeşim belki de ölecekti." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN