Valilikten 'sıcak hava' uyarısı: Açık alanda bulunmamaya özen gösterin

Valilikten 'sıcak hava' uyarısı: Açık alanda bulunmamaya özen gösterin

Şırnak Valiliği, kent merkezinde üç gün sürecek ve mevsim normallerinin üzerinde olacak hava sıcaklıkları için vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Şırnak Valiliği, kentte hafta sonuna kadar devam edecek olan mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerinde seyredecek yüksek hava sıcaklıklarına karşı vatandaşları uyardı. Valilik, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, sıcaklıkların 25 ila 29 derece arasında olacağını ve özellikle kronik rahatsızlıkları olan yaşlılar ile çocukların büyük risk altında olduğunu belirtti.

'11.00 İLE 16.00 MÜMKÜN OLDUKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN'

Valilikten yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Bu durum, özellikle kronik sağlık sorunları olan yaşlılarımız ve çocuklarımız için ciddi riskler oluşturmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Vatandaşların sağlık sorunlarıyla karşılaşmamaları için günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında mümkün olduğunca açık alanlarda bulunmamaları tavsiye edildi.

Valilik, sıcak hava dalgasının olası etkilerine karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirme yaparken, vatandaşlardan bu uyarılara dikkat etmelerini ve özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkarken gerekli tedbirleri almalarını istedi. Ayrıca, yaşlılar ve çocuklar için ekstra tedbirlerin önemine vurgu yapılarak, bu kişilere su tüketimi, güneşten korunma ve serin yerlerde zaman geçirme konularında yardımcı olunması gerektiği hatırlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN