140 karakterli lüzumsuz ifadelerden uzak durun

140 karakterli lüzumsuz ifadelerden uzak durun

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sabah namazında buluştuğu gençlere sosyal medya uyarısı yaptı: 140 karakterli lüzumsuz ifadelerden, beyninizi teslim alan yüreğinizi işgal eden her türlü görüntüden, lüzumsuz sözden ve yazıdan uzak durun.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gençlere, “Sevgili gençler 140 karakterli lüzumsuz ifadelerden uzak durun. İnternette sosyal medyada beyninizi teslim alan yüreğinizi işgal eden her türlü görüntüden, lüzumsuz sözden ve yazıdan uzak durun” uyarısında bulundu. “Sabah namazı buluşmaları” kapsamında geldiği Konya’da tarihi bedesten içerisinde yer alan Kapu Camisi’nde sabah namazını kıldırıp, vaaz veren Görmez, sabah namazının faziletlerini anlattı. Gençlere “Bu nimetten kendinizi mahrum bırakmayın” diye seslenen Görmez, çeşitli nasihatlarda bulunarak, müminin hayatını cennete dönüştürmek için anlamsız, faydasız ve lüzumsuz sözlerden, davranışlardan, tartışmalardan uzak durması gerektiğini ifade etti. Günde beş vakit namaz kılmanın önemine değinen Görmez, Twitter’ı kastederek şunları söyledi: “Sevgili gençler 140 karakterli lüzumsuz ifadelerden uzak durun. İnternette, sosyal medyada beyninizi teslim alan yüreğinizi işgal eden her türlü görüntüden, lüzumsuz sözden ve yazıdan uzak durun. Ta ki kimse gelip kalbinizi cep telefonuyla işgal etmeye ve cep telefonuyla aklınızı ve ruhunuzu teslim almaya kalkmasın.” 

Kılınan beş vakit namazla Allah ile buluşulduğunu aktaran Görmez, gençlerden O’nunla konuşmaktan, secdede muhabbet etmekten kendilerini mahrum bırakmamalarını isteyerek “Cenabıhak bizleri bu büyük nimetten hiçbir zaman mahrum bırakmasın” diye konuştu. -AA

DİYANET OLARAK MAHCUBİYET İÇİNDEYİZ

Görmez, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin mezuniyet törenine katıldı, öz eleştiri yaptı: “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 10 yıl, 20 yıl gecikmiş hizmetlerin yapılamama mahcubiyeti içindeyiz. Eğer bu mahcubiyetleri yaşamasaydık, bu millet 40 yıl aldatılmayacaktı. Sahte Türkçe olimpiyatlarıyla bu millet yanlış yönlere sevk edilmemiş olacaktı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN