2010 KPSS iptal yolunda - 2010 KPSS iptal edildi mi?

2010 KPSS iptal yolunda - 2010 KPSS iptal edildi mi?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü 2010 KPSS’de usulsüzlük soruşturmasında kritik aşamaya gelindi. Savcılık soruların çalındığını ortaya koyan delilleri mahkemeye gönderdi. Binlerce kişi 2010 KPSS'nin iptal edilip edilmediğini merak ediyor.

[Karar]
HÜSEYİN YORULMAZ / ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma derinleşiyor. Bu sınavda başarılı olan on binlerce memurun atamasının tehlikede olduğu belirtiliyor.

İTİRAFLAR MAHKEMEDE

Daha önce eğitim bilimleri sınavının sorularının sızdırıldığının tespit edilmesi üzerine bu sınav iptal edilip tekrarlanmıştı. Ancak genel kültür ve genel yetenek sınavları herhangi bir usulsüzlük olmadığı gerekçesiyle iptal edilmemişti. Bunun üzerine bazı adaylar harekete geçerek bu iki sınavın da iptali için bölge idare mahkemesine dava açtı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise davanın esasını doğrudan etkileyecek delil, belge ve itirafların bulunduğu dosyaları, genel kültür ve genel yetenek sınavlarının da iptali istemini değerlendiren Bölge İdare Mahkemesine gönderdi.

TÜBİTAK ÇALINDIĞINI DOĞRULADI

KPSS iddianamesiyle birlikte mahkemeye sunulan TÜBİTAK raporunda, bu iki sınavın sorularının da bir şüphelinin bilgisayarında silinen hard diskte sınavdan önce bulunduğuna yer verildi. Ayrıca itirafçı iki şüphelinin ifadeleri de mahkemeye delil olarak sunuldu. Bölge İdare Mahkemesinin sınavın iptali yönünde karar vermesi durumunda sınav güvenilirliği ortadan kalktığı için on binlerce memurun, memuriyetinin düşürülebileceği belirtiliyor.

KİLİT İSİM TESLİM OLDU

Öte yandan KPSS soruşturmasının kilit isimlerinden olduğu belirtilen A.S (Atilla Sağır) polise teslim oldu. Sağır’ın çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı bildirildi. Soruşturma kapsamında ise 7 firari şüpheli için yakalama kararı çıkarıldı.

EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVI TEKRARLANMIŞTI

Sorularının sızdırıldığının tespit edilmesi üzerine, eğitim bilimleri sınavı iptal edilip tekrarlanmıştı. Ancak genel kültür ve genel yetenek yetenek sınavları herhangi bir usulsüzlük olmadığı gerekçesiyle  iptal edilmemişti. Bunun üzerine bazı adaylar bu iki sınavın da iptali istemi ile Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açmıştı. 

İlginizi çekebilecek haberler:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN