2018 ALES soru ve cevapları | 30 Eylül - ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Tıkla Öğren

2018 ALES soru ve cevapları | 30 Eylül - ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Tıkla Öğren

2018 ALES soru ve cevapları sınava girenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. 30 Eylül pazar günü yurt genelinde yapılan ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES ile ilgili merak ettiklerinizi haberimizdeki linke Tıkla Öğren

30 Eylül 2018 ALES soru ve cevapları hakkında detaylı bilgiye haberimizde ulaşabilirsiniz. Binlerce aday 30 Eylül pazar günü ALES sınavına girdi. sınava giren adaylar tarafından merak edilen ise ALES soru ve cevapları oldu. 30 Eylül 2018 günü yapılan ALES soruları ve cevaplarına dair yapılan son dakika açıklamaları yazımızda olacak.  İşte ALES soruları ve ALES sonuçları sorgulama ekranı ve ALES hakkında merak ettiğiniz tüm detayları...

ALES SORU VE CEVAPLARI

Haberimizden ALES soru ve cevapları ile ilgili merak edilen detayları öğrenebilirsiniz. 30 Eylül Pazar günü yapılan2018 ALES sınavı sona erdi. Sınavda ter döken binlerce aday ALES soru ve cevaplarını aramaya başladı. Peki ÖSYM tarafından ALES soruları ne zaman yayınlanacak? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES hakkında merak ettiğiniz tüm detayları sınava giren adaylar için derledik...

30 Eylül Pazar günü yapılan ve binlerce adayın ter döktüğü ALES sonrası adaylar sınavın soru ve cevaplarını merak etmeye ve arama motorlarında arama yapmaya başladı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi sınavı bu hafta sonu gerçekleşti.

30 Eylül 2018 ALES soru ve cevapları buradan yayınlanacaktır: TIKLAYIN....

18-09/30/2018-ales-sorulari.jpg

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN VE NASIL AÇIKLANAK?

30 Eylül paazar günü yapılan sınavın sonuçlarının 15 gün içinde ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilirler. Adaylara ÖSYM tarafından sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ALES sonuçları buradan açıklanacaktır: TIKLAYIN...

ALES/3 NE ZAMAN?

2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES/3 Sonbahar Dönemi) 18 Kasım 2018 tarihinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece Sonbahar Dönemi Sınavı) uygulanacak.

ALES/3 (SONBAHAR) GEÇ BAŞVURU GÜNÜ VE SINAV ÜCRETİ: 10 Ekim 2018, 150,00 TL (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

18-09/30/30-eylul-ales.jpg

ALES DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Ağırlıklı puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır:

16-05/08/1.JPG

Ağırlıklı puanlar hesaplandıktan sonra bu puanlar, aşağıdaki formül kullanılarak 100 üzerinden puanlara dönüştürülecektir.

16-05/08/2.JPG

ALES : Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

AP : Adayın ağırlıklı puanı

X : Ağırlıklı puanların ortalaması

S : Ağırlıklı puanların standart sapması

B : Ağırlıklı puanların en büyüğü

18-09/30/ales.jpg

ALES'TE BAŞARI İÇİN KAÇ PUAN ALINMALIDIR?

•  Yüksek lisans ve doktora için başarı puanı en az 55 olarak belirtilmekle birlikte üniversiteden üniversiteye göre bu puan değişmektedir.

•  Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ÖSYM tarafından yapılacak sınavda 100 üzerinden en az 70 puan almak gerektiği hükmü getirilmiştir

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN