4 köy gece yarısı alındı (Afrin'de son durum)

4 köy gece yarısı alındı (Afrin'de son durum)

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, ÖSO Afrin’in batısındaki Raco bölgesinde Haydar, Caanka, Harap Saluk köyleri ile üç tepeyi terör örgütü PKK/YPG unsurlarından temizledi. ÖSO’nun ele geçirdiği üç köy ve tepenin, Raco’yu kuşatma altına almak için stratejik bir noktada olduğu ve Raco’nun teslim alınmasına yaklaşıldığı bildirildi. Savaş uçakları ise Raco'nun güneyine bomba yağdırdı.

Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın kırk birinci gününe girilirken, gece yarısı cepheden zafer haberleri geldi.

ÖSO Afrin’in batısındaki Raco bölgesinde Haydar, Caanka, Harap Saluk köyleri ile üç tepeyi terör örgütü PKK/YPG unsurlarından temizledi. ÖSO’nun ele geçirdiği üç köy ve tepenin, Raco’yu kuşatma altına almak için stratejik bir noktada olduğu ve Raco’nun teslim alınmasına yaklaşıldığı bildirildi.

Harekat kapsamında Şeyh Mehmetli köyü de terör örgütünden geri alındı. Söz konusu köyler, Raco'nun hemen kuzeyinde yer alıyor.

2222 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda 41. güne girilirken, TSK'dan bugün yapılan açıklama ile etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 222'ye yükseldiği bildirildi.

 18-03/01/rac2.jpg

ÖSO unsurları, köyleri teröristlerden temizleyecek operasyonun hazırlıklarını gösteren fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Türk savaş uçakları ise gece saatlerinde Raco'nun güneyine bomba yağdırdı, Bedina köyündeki terör mevzileri havaya uçuruldu.

18-03/01/yp.Jpeg

TERÖRİSTLER SİVİLLERİN EVİNDE

YPG'nin medya ağı tarafından dolaşıma sokulan bir video, teröristlerin Türk ordusuna karşı sivillerin evlerini kullandığını ispatladı.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Meydan Ekbez, Bendirek, Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Şeyh Mehmetli köyü, Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı, Rahmanlı, Maskah, Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara, Karmanluk, Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, Aşağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Umranlı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi.

HOLLANDALI GAZETECİNİN TERÖR TURU

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin sözcülüğünü üstlenen Hollandalı gazeteci, Twitter hesabında Kobani ve Menbic'te çektiği fotoğraflara yer verdi.

Gazetecinin propoganda karelerinde Menbic'teki terör mevzileri ve Kobani'deki terör müzesi var. Terör müzesinde terör elebaşı Öcalan'ın fotoğrafları ile diğer teröristlerin fotoğrafları yan yana.

20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı'nda bugüne kadar 2 binden fazla terörist öldürüldü, Afrin'in kuzey ve batı cepheleri YPG'lilerden temizlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN