Ailelere ‘Mavi Kabus’ uyarısı

Ailelere ‘Mavi Kabus’ uyarısı

Önce Van ardından İzmir’den gelen intihar vakaları gözleri yeniden Mavi Balina isimli oyuna çevirdi. 2017’de bu oyun yüzünden intihar eden üniversite ögrencisi Evrim Mertin’in soruşturması dehşet verici sonuçlar ortaya çıkardı. Genç adamın, oyun yöneticilerinin verdiği komutları yerine getirmek için odasından 3 gün çıkmadığı, tuvaletini bile odasındaki şişelerin içine yaptığı tespit edildi. Uzmanlar ise uyarıyor: Çocuklarınızın oyunlarını takip edin. Hiçbir oyunu 3 saatten fazla oynamalarına izin vermeyin.

Türkiye’de son dönemlerde artan Mavi Balina kâbusu geçtiğimiz hafta Van’da ve İzmir’de iki kişinin intihar etmesine neden oldu. 2017 yılında ölüm tuzağına düşen Gazi Üniversitesi öğrencisi Evrim Mertin’in (24) ölümüyle ilgili de yeni bilgiler ortaya çıktı. Ailenin avukatı Mehtap Demirhan, gencin oyun yöneticilerinin verdiği komutları yerine getirmek için odasından 3 gün çıkmadığını, tuvaletini bile odasındaki şişelerin içine yaptığını belirterek, “Ailelere benim söylemek istediğim, 3 saatten fazla çocuklarına hiçbir oyunu oynatmasınlar” dedi.

Demirhan, ailenin, çocuklarının son zamanlarındaki davranışlarını ‘sınav stresi’ ya da ‘bunalım’ olarak yorumladığını aktararak, “Kolunda izler vardı. Yine otopsi raporunda, vücudunda bacaklarının üzerinde balinamsı, jiletle çizilmiş şekiller vardı” dedi. Demirhan, IP adresleri üzerinden sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN