Akıncı’yı MİT’e Yarbay Altuntop söylemiş

Akıncı’yı MİT’e Yarbay Altuntop söylemiş

15 Temmuz’un çatı iddianamesinde kalkışma gecesi saat 23.10’da MİT’e ‘darbecilerin merkezi Akıncı Üssü’ ihbarını yapan askerin Yarbay Nihat Altuntop olduğu ortaya çıktı. Altuntop, MİT’e komutanların 141. Filoda tutulduğunu da söyledi.

Ankara Başsavcılığınca hazırlanan Akıncı Üssü iddianamesinde MİT’e kalkışma gecesi ihanet şebekesinin merkezi Akıncı Üssü ihbarını yapanın Yarbay Nihat Altuntop olduğu yer aldı. İddianamede, müşteki olarak yer alan Yarbay Altuntop, 15 Temmuz günü öğle saatlerinde darbeci Albay Ahmet Özçetin’i yanında tanımadığı bir albayla gördüğünü, kendisine gece terörle mücadele kapsamında uçuşlar olacağını söylediğini anlattı.

Altuntop, Akıncı Üssü uçuş kulesinden kendisine ulaşan kule astsubayının 23 tane uçağın mühimmat yüklemeye başladığını aktardığını, Ahmet Özçetin ve Yarbay Hakan Karakuş’tan uçuş saatleri bilgisi alamayınca kuleye çıktığını belirtti. Uçuşlar başladıktan sonra eski albay Özçetin’i tekrar aradığını ‘Komutanım ne oluyor?’ diye sorduğunu, onun da kendisine “Yurtta Sulh Harekatı başladı” dediğini ifade eden Altuntop, darbeci Özçetin ve Karakuş’un gece boyunca kafalarını karıştırmak için her şeyi yaptığını, televizyonu devamlı kapalı tutmaya çalıştıklarını anlattı.

Müşteki Yarbay Altuntop, daha sonra kalkan uçakların yoğunluğu, plansız uçuşların olması üzerine ve bazı uçakların Ankara üzerinde alçak uçuş yapması üzerine daha önce MİT daire başkanlığı yapmış Korkut Gül’ü aradığını, onun da kendisine ‘büyük terör tehdidi’ olduğunu söylediğini kaydetti. Altuntop, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sonrası ise uçakları kaldırtmadıklarını anlattı.       

Darbe girişimini engellemek için ekibiyle birlikte ilk etapta pasif kalmayı düşündüklerini, saat 23.10’da MİT’teki arkadaşını arayarak darbecilerin merkezinin Akıncı Üssü olduğunu, derdest edilen komutanların burada tutulduğunu söylediğini aktaran Altuntop, birlik içindeki darbe karşıtlarıyla iletişime geçmeye çalıştığını, pistin ışıklarını söndürmek için girişimde bulunduğunu kaydetti. Altuntop, saat 04.20 sıralarında kuleye gelen silahlı komandolar tarafından derdest edilene kadar da darbe girişimini engellemeye çalıştığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN