Albayrak yeni projesi Müstakil Gazete ile bir ilke imza attı

Albayrak yeni projesi Müstakil Gazete ile bir ilke imza attı

Diriliş Postası’ndan ayrılan ve yeni bir gazete kuracağını açıklayan gazeteci-yazar Hakan Albayrak, ilk sayının 11 Ocak'ta çıkacağını duyurdu. ‘Müstakil Gazete’ ismiyle yayınlanacak gazete, Türkiye'de bir ilke imza atarak bayide yerini almadan önce PDF aboneliğine başladı.

Diriliş Postası’ndan ayrılan ve yeni bir gazete kuracağı müjdesini veren gazeteci-yazar Hakan Albayrak, Twitter adresinden yeni gazetesinin 11 Ocak 2016 itibarı ile yayında olacağını duyurdu. Müstakil Gazete Türkiye'de bir ilke imza atarak bayide yerini almadan önce PDF aboneliğine başladı. 

Bayide yerini almadan önce PDF aboneliği başladı

Yeni gazetenin adının ‘Müstakil Gazete’ olacağını geçtiğimiz günlerde açıklayan Hakan Albayrak, PDF aboelik kaydının başladığını da duyurdu. Müstakil Gazete, Türkiye'de bir ilk olarak bayilerde yerini almadan 'PDF aboneliği' başlattı. 

15-12/24/tik-1450972161.jpg

"Vira Bismillah..."

Hakan Albayrak yeni gazetenin kuruluşunu “Vira Bismillah... Yeni gazetemiz resmen kurulmuş bulunuyor, yayın hayatına atılması da yakın inşaalah. İsmi: Müstakil Gazete” mesajıyla açıklamıştı.  

Müstakil Gazete 8 sayfa olacak ve 1 liradan satılacak.

Hakan Albayrak yeni gazetesinin tanımını da şöyle yaptı:


"Yüzde 100 anti Kemalist, İttihad-ı İslam davasına bağlı, mutedil İslami hareket(ler)e ait, Gülenistlerden Bağdadi Grubu'na kadar bütün sözde İslami özde yıkıcı hareketlerden berî, Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye ve cümle İslam âlemi için ehemmiyetini müdrik, daha iyisi kurulana kadar AK Parti'ye taraftar, Erdoğan ve AK Parti'yi eleştirmekte -icabında sertçe eleştirmekte- beis görmeyen ama "Bir açık verseler de yüklensek!" diyenlerden olmayan (Yahut: "Bir açık verseler de yüklensek!" diyenlerden olmayan ama Erdoğan ve AK Parti'yi eleştirmekte -icabında sertçe eleştirmekte- beis görmeyen), başka hareket ve parti mensuplarından sadır olan iyiliklerin adını koymaktan imtina etmeyen, kendi yağıyla kavrulduğu için iktidarın ve sermayenin dayatmalarına 'nanik' yapabilen, övgüsünde de yergisinde de sahicilik garantisi olan, hakperest, hakikatin dostu, hür ve müstakil bir gazete...

15-12/23/1_770_370-1.jpg

'Kurtarılmış bölge' kalmadı

İnternette hür ve müstakil hareket edebilirsiniz, bunun maddi bir maliyeti yok; fakat yazılı basında 'kurtarılmış bölge' kalmadı galiba. Daha kötüsü, 'kurtarılmış bölge' oluşturma çabası gösteren pek kimse de kalmadı.

Yeri gelmişken: İnternet, hiç şüphesiz, değerlendirilmesi gereken bir alandır; ama matbu gazete bambaşka. Şimdi bunun izahıyla uğraşmayayım. Başka zaman inşaallah.

Müstakil Gazetesi 11 Ocak’ta bayilerde:

Matbu gazetenin İstiklal Harbi

İlle de böyledir demiyorum, sadece hissettiğim şeyi söylüyorum: Neşrine hazırlandığımız yeni gazete bizim camiamızda ve genel olarak Türkiye'de MATBU GAZETENİN İSTİKLAL HARBİNİ ifade edecek.

Delikanlılığın ihyasını da ifade edecek inşaallah. Mesela Kemalistlerle, Gezicilerle, Gülencilerle mücadele ederken onların gayri İslami, gayri vicdani, gayri ahlaki yöntemlerine kesinlikle müracaat etmeyecek. Güya millet veya dindar kesim veya "Reis" veya AK Parti adına Kemalistler, Geziciler, Gülenciler gibi belden aşağı vuran, insanların haysiyetleriyle ve ekmekleriyle oynayan, hiçbir vicdani ve ahlaki ölçü gözetmeyen bazı 'refikleri' gibi olmayacak. En yaman muarızına bile emniyet (bel altından vurulmama emniyeti) telkin edecek.

"Bu dava" adına asıp kesen..."

"Bu dava"nın yayın organları olma iddiasında bulunan, "bu dava" adına asıp kesen, fakat faiz müesseselerinin reklamlarını basmaktan, ahlaksız magazin haberleri yapmaktan, at yarışı kumarına çanak tutmaktan ve Kemalist terminolojiye iltifat etmekten geri durmayanların bu günahlarını paylaşmayacağımız da açıktır.

Diriliş Postası'nda oluşturduğumuz veya oluşturmaya çalıştığımız havanın biraz daha 'olgun'u olacak bu yeni gazetede, Allah Azze ve Celle izin verirse.

Çıplak yüreğimizi koyarak çıkacağız ve sistemi sarsacağız

Milyarlarca lirayla dönen koca bir sistemin karşısına çıplak yüreğimizi koyarak çıkacağız ve sistemi sarsacağız inşaallah. Maddi imkânlarımız nereye kadar yeter, bilmiyorum; belki evdeki hesap çarşıya uymaz ve dünkü yazımda bahsini ettiğim üç aylık 'deneme süresinde' bile sendeleriz; sendeleyince 8 sayfadan 4 sayfaya düşeriz; belki 4 sayfadan 2 sayfaya da düşeriz; ama ne olursa olsun, olması gerekene dair kuvvetli bir işaret verebiliriz ve bu işaret o sistemi maşeri vicdanda mahkum ettirip yeni bir günün kapısını açabilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN