Almanya'dan Doğu Avrupa ülkelerine 'sığınmacı' tehdidi

Almanya'dan Doğu Avrupa ülkelerine 'sığınmacı' tehdidi

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, göçmenlerin Avrupa ülkeleri arasında belirli oranlarda paylaşılmasına yanaşmayan Doğu Avrupa ülkelerini "parasal desteği kısmakla" tehdit etti.

Federal Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, mülteci sorununda pürüz çıkarmakla itham ettiği AB üyesi Doğu Avrupa ülkelerini hedef aldı. Maizière, mültecilerin belirli oranda paylaşılmasına yanaşmayan ve çözümü kilitleyen ülkelere baskının arttırılması gerektiğini söyledi.

Alman Devlet Televizyonu ZDF’de “Morgenmagazin“ programına konuk olan de Maizière, AB’den önemli miktarda parasal destek alan ülkelerin, mültecilerin belirli bir oranda bölüşülmesine karşı geldiğine dikkat çekti.

Parasal destek kısıtlanacak

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker’in, mülteci sorununda pürüz çıkaran ülkelere AB tarafından ödenen yapısal fonların kısıtlanması önerisini doğru bulduğunu kaydeden de Maizière, Yunanistan’ı, mültecileri daha fazla Avrupa’ya göndermemesi konusunda uyardı. De Maizière, “Bu sona ermeli” dedi.

AB İçişleri Bakanları, dün Brüksel’de biraraya gelmiş, 120 bin mültecinin dağıtılması konusunda anlaşmaya varamamıştı. De Maizière, toplantıda büyük ölçüde anlaşma sağlanmasına karşın, kimi ülkelerin karşı çıkması nedeniyle sonuç alınamadığına işaret etti.

BERLİN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN