Alzheimer'a ekonomik çözüm testi geçti | Alzheimer hastalığı nedir?

Alzheimer'a ekonomik çözüm testi geçti | Alzheimer hastalığı nedir?

Alzheimer hastalığının tedavisi için üretilen bir vitamin ve besin takviyesi ilacı, AB tarafından finanse edilen tahlillerden başarıyla geçti. İlacın, Alzheimer'ın neden olduğu beyin küçülmesini yüzde 38 oranında düşürdüğü gözlendi.

[Karar]

İngiltere'de 2013 yılında piyasaya sürülen bir Alzheimer ilacı, tabi tutulduğu ilk bağımsız testten başarıyla geçti. İrlanda merkezli bir firma tarafından piyasaya sürülen Souvenaid adlı ilaç, vitamin ve takviye besinlerden oluşuyor. Bir kutusu 3,45 İngiliz sterlininden (Yaklaşık 14 tl) satılan ilaç, ucuzluğuyla dikkat çekiyor.

BEYİN KÜÇÜLMESİNİ YÜZDE 38 AZALTIYOR

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen test, Doğu Finlandiya Üniversitesi tarafından yapıldı. Test sonucunda ilacın, Alzheimer hastalığının neden olduğu beyin küçülmesini iki yıllık kullanım sonucunda yüzde 38 oranında düşürdüğü gözlendi.

Testi gerçekleştiren araştırma ekibinin lideri Prof. Hilkka Soininen, tahlilllerde elde edilen bulguların son derece önemli olduğunu belirterek, beslenme takviyesinin Alzheimer hastalığına olan etkisinin daha iyi anlaşıldığını ifadd etti.

İNSAN SÜTÜNDE DE BULUNUYOR

Souvenaid'in içinde üridin adlı insan sütünde bulunan madde ve beyne iyi geldiği bilinen üç çeşit yağ asidinin yanısıra E, B, B13 ve C vitaminleri bulunuyor.

Türkiye'de yaklaşık 500 bin Alzheimer hastası bulunurken, dünya genelinde bu sayının 40 milyona yaklaştığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN