Arnavutköy seçim sonuçları 2019: İşte oy oranları son durum | 31 Mart seçimleri

Arnavutköy seçim sonuçları 2019: İşte oy oranları son durum | 31 Mart seçimleri

31 Mart Arnavutköy seçim sonuçları için AK Parti ve İYİ Parti adayları yarıştı. Kritik ilçede oy oranları seçim 2019 sayfamızda. CHP'nin aday çıkarmadığı 4 ilçeden biri olan Arnavutköy'de İYİ Parti Muharrem Yaman, MHP destekli AK Parti adayı Ahmet Haşim Baltacı ile yarıştı. AK Parti İYİ Parti oy oranları, Millet İttifakı Cumhur İttifakı oy oranlarını canlı olarak aktarıyoruz.

Arnavutköy'de 173 bin 36 seçmen sandığa gitti. Gözler İstanbul'daki sandıklardan gelecek oy oranlarına çevrilirken, Arnavutköy seçim sonuçları 2019 da merak ediliyor. AK Partili Ahmet Haşim Baltacı ile İYİ Partili Muharrem Yaman'ın Arnavutköy Belediye başkanlığı için yarıştığı seçimlerde oy oranları karar.com seçim 2019 sayfasına grafik ve haritalarla yansıtılıyor. Arnavutköy seçim soncu son durum, partilerin adayların oy oranlarını aşağıdaki linkten dakika dakika takip edebilirsiniz. 

ARNAVUTKÖY SEÇİM SONUÇLARI: HANGİ PARTİ ÖNDE?

Ahmet Haşim Baltacı mı Muharrem Yaman mı önde? Bu sorunun cevabı beklenirken önceki seçim sonuçları ve anketler bir fikir veriyor. AK Parti'nin oldukça güçlü olduğu Arnavuktök'te 31 Mart yerel seçimleri nasıl sonuçlanacak?

19-03/26/arnavutkoy.png

24 Haziran genel seçimleri Arnavutköy sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 54.4, HDP yüzde 15.7, MHP yüzde 11.6, CHP yüzde 10.5, İYİ Parti ise yüzde 5.7 oy almıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde HDP-CHP-İYİ Parti bloğunun oy oranı yüzde 38'i geçiyor. Ancak AK Parti yine de önde görünüyor. Anket sonuçları da bunu teyit eder nitelikte. 

Ada araştırma'nın son anketine göre, AK Parti adayı Haşim Baltacı yüzde 51.6, İyi Parti adayı Muharrem Yaman yüzde 35.8 oy alıyor. ORC'nin son anketinde de Arnavutköy Cumhur İttifakı'nın kazandığı ilçeler arasında görünüyor. Buna göre, Cumhur İttifakı oy oranı yüzde 52.4, Millet İttifakı oy oranı yüzde 21.3. HDP adayı ise yüzde 10,6 oy alıyor. 

19-03/30/arnavutkoy.jpg
ORC'nin anketine göre Arnavutköy'de Binalı Yıldırım'ın oy oranı yüzde 54.4, Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 25.6 olarak yansıyor. 

Şirketin daha önceki Arnavutköy anketinde Cumhur İttifakı adayı %52,4, Millet ittifakı adayı %21,3 HDP adayı %10,6 olarak çıkmıştı.

AK PARTİ ADAYI AHMET HAŞİM BALTACI KİMDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Binali Yıldırım, Arnavutköy Belediye Başkanı adayı olarak ise mevcut belediye başkanı Ahmet Haşim Baltacı aday gösterildi.

1965 yılında doğan Ahmet Haşim Baltacı, Trabzon’un Çaykara ilçesindendir. 1969 yılından itibaren Arnavutköy'de ikamet etmekte olan Ahmet Haşim Baltacı, ilk öğrenimin ardından, 1983 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümündeki kısmi eğitimin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü’nden 1989 yılında mezun oldu.

19-03/26/ahmet-hasim-baltaci.jpg
AK Partili Ahmet Haşim Baltacı'yı Arnavutköy'de MHP seçmeni de destekleyecek

Askerliğine 1991-92 yılları arasında Ankara Polatlı Topçu Okulunda başlayarak, Hatay-Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nde Yedek Subay olarak görevini tamamladı.

Çeşitli konularda kurs ve seminerlere katılan Ahmet Haşim Baltacı, iş hayatında; mühendislik, tekstil, gıda ve iletişim sektörlerinde işletme sahibi ve yönetici olarak çalıştı.

Birçok sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak yer aldı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde yönetici ve Belde Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ak Parti’nin kurulmasıyla birlikte, Arnavutköy Kurucu Belde Başkanı olarak görev aldı.

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Ak Parti’den Arnavutköy Belde Belediye Başkanlığı’na seçildi. 29 Mart 2009’da tekrar seçilerek ilçe olan Arnavutköy’ün ilk Belediye Başkanı oldu. 30 Mart 2014'de yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde de tekrar Belediye Başkanı seçildi.

Halen Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. Ahmet Haşim Baltacı, evli ve beş çocuk babasıdır.

19-03/26/muharrem-yaman.jpg

MUHARREM YAMAN: ARNAVUTKÖY BİZİM EVİMİZ

İYİ Parti Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Av. Muharrem Yaman, Belediye Başkan adaylığı açıklandığı toplantı da bir konuşma yaptı. Yaman, “İnsan aynı evde aynı çevrede birlikte yaşadığı diğer insanların hayatını kolaylaştırabildiği ve güzelleştirebildiği müddetçe insandır. Arnavutköy bizim evimizdir. Mutluluk birlikte yaşadığın insanlarla bunu paylaştıkça çoğalır ve bir anlam ifade eder. Biz isteriz ki aynı şehirde birlikte yaşadığımız tüm insanlar mutlu olsun.

Hayatlarında olumsuz giden bir şey olmasın. Bizler ekmeğini siyasetten çıkarmak için siyasete soyunmuş insanlar değiliz. Şahsım adına yapacak bir mesleğim bu yola çıkmadan önce de vardı sonrasında da olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

19-03/25/stanbul-anket.png

31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? Çeşitli anket şirketilerinin çalışmalarında Binali Yıldırım önde görünüyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN