Beykoz seçim sonuçları 2019: İşte 31 Mart yerel seçimleri Beykoz oy oranları | Karar.com seçim 2019

Beykoz seçim sonuçları 2019: İşte 31 Mart yerel seçimleri Beykoz oy oranları | Karar.com seçim 2019

Türkiye seçim heyecanı yaşıyor! 31 Mart yerel seçim sonuçlarının kalbinin attığı İstanbul'da kilit ilçelerden biri Beykoz! Beykoz seçim sonuçları 2019 oy oranlarını dakika dakika aktarıyoruz. Son dakika haberleriyle Beykoz'da kim önde, Cumhur İttifakı oy oranı, Millet İttifakı oy oranı ne? 31 mart Beykoz seçim sonucu, AK Partili Murat Aydın, CHP'li Coşkun Tosun'un yarışı ile şekillendi. İşte son durum ve detaylar...

31 Mart yerel seçimlerined sandıkların kapanmasının ardından gözler kritik il ve ilçelere çevrildi. İstanbul Beykoz seçim sonuçları da bunlar arasında. Beykoz'da AK Parti ve CHP yarışı bir kez daha yaşandı. Cumhur İttifakı adına AK Parti adayı Beykoz belediye başkanı Murat Aydın ve CHP adayı Coşkun Tosun yarıştı. Oy sayımı sürerken Beykoz seçim sonuçları, partilerin oy oranalrı karar.com seçim 2019 sayfasında grafik ve haritalara yansıyor. İlçede kritik soru HDP'liler CHP adayına destek verdi mi? 

Aşağıdaki linke tıklayarak Beykoz seçim sonucu oy oranlarını yerel seçim 2019 sayfamızdan anlık olarak takip edebilirsiniz. 

BEYKOZ SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

Birçok il ve ilçede olduğu gibi Beykoz'da da AK Parti-MHP ile CHP-HDP bloğu seçim sonucunu belirledi. AK Partili Murat Aydın mı CHP'li mi Coşkun Tosun mu önde sorusunun cevabı aranırken önceki seçim sonuçları ve anketler bugünü göstermişti... 

19-03/29/beykoz.png

24 Haziran Beykoz seçim sonuçlarında AK Parti yüzde 48, CHP yüzde 25.5, İYİ Parti yüzde 9.3, MHP yüzde 8.8, HDP yüzde 6 oy aldı. 

2014 yerel seçimleri Beykoz sonuçlarına bakıldığında da AK Parti'nin ezici üstünlüğü gözlerden kaçmıyor. 

19-03/30/screenshot_4.jpg
Beykoz 2014 yerel seçim sonuçları.

Son seçim anketleri de Beykoz seçim sonuçları için benzer bir tabloya işaret ediyor. ORC Araştırma'nın son anketine göre, Cumhur İttifakı adayı yüzde 54,3, CHP adayı 25,5 İYİ Parti adayı yüzde 8,1 oy alıyor. 

İBB Başkanlık yarışında ise Beykoz oy oranları şöyle:

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım: %57,1
Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu: %34,1
Kararsız: %7,7
Diğer: %1,1

19-03/30/beykoz-1.jpg
ORC'nin son anketine göre Binali Yıldırım Beykoz'da yüzde 57'nin üzerinde oy alıyor. 

AK PARTİ BEYKOZ ADAYI MURAT AYDIN KİMDİR?

Murat Aydın 1960 yılında Giresun’un Piraziz ilçesine bağlı Bozat beldesinde doğdu. 1980 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden,1985 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümü’nde “Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin ilçe yönetimi, il yönetimi ve il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu.

19-03/29/ak-parti-murat-aydin.jpg
AK Parti Beykoz'da Murat Aydın'ı aday gösterdi

1994 yerel seçimlerinde Zeytinburnu İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. 1999 yerel seçimleri sonucunda ise Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevini devraldı. 2004 ve 2009 yerel seçimlerini de kazanarak, ikisi AK Parti’den olmak üzere üçüncü kez Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevine seçilmiş oldu. 1985 yılından bu yana fotoğraf sanatıyla ilgilenen Aydın, 2011 yılında “Yeryüzünden Portreler” ve 2018 yılında "An'a Tanıklık" adlı kişisel sergilerini açtı. Belediye başkanlığının yanı sıra hâlen UCLG - MEWA Yerel Yönetişim Komitesi Başkanlığı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir. İngilizce bilen Murat Aydın, evli, iki çocuk babasıdır.

19-03/29/coskun-tosun.jpg
CHP'nin adayı Coşkun Tosun'u (solda).

BEYKOZ'DA CHP'NİN ADAYI COŞKUN TOSUN

24 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin oy üstünlüğü kurduğu Beykoz'da CHP belediye seçimlerini kazanıyor. 31 Mart seçimlerinde Beykoz Belediye Başkan adayı olarak Coşkun Tosun'u gösterdi. Coşkun Tosun kimdir, nerelidir? İşte detaylar. 

1959 yılında Rize'de dünyaya geldi. 40 yıldır Beykoz da yaşayan Coşkun Tosun, Çiğdem Mahallesinde ikamet ediyor.,Evli ve iki çocuk babası. İki yıllık meslek yüksek okulu sevk ve idari bölümü mezunu. Dört yıllık iktisat bölümü mezunu. ODTU sistem bilimleri araştırma enstitüsü sertifikası ve belediyecilik konusunda çeşitli sertifikalar sahip.

 

İSTANBUL'DA KİM ÖNDE? BİNALİ YILDIRIM MI EKREM İMAMOĞLU MU?

Türkiye 31 Mart seçimlerine odaklanmış durumda. Seçimin kalbi ise İstanbul'da atacak. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de gözlerin çevrildiği İstanbul'da Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı anlık verilerle güncellenen sayfamızda.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı İstanbul'da Binali Yıldırım'ı aday gösterdi. MHP seçmeni İstanbul'da Binali Yıldırım'ı destekleyecek. CHP ve İYİ Parti'nin adayı ise CHP'li Ekrem İmamoğlu oldu. İstanbul seçim sonnuçlaır,  Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı şimdiden merak ediliyor. Anket sonuçlarında Binali Yıldırım'ın adı bir adım önde çıkıyor. 

19-03/25/stanbul-anket.png

31 Mart seçimlerinde Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu önde? Çeşitli anket şirketilerinin çalışmalarında Binali Yıldırım önde görünüyor.

Themis Araştırma, Konsensus Araştırma, PollMark Araştırma, Gezici anket, Avrasya Araştırma, Piar Araştırma, Optimar Araştırma şirketleri, 31 Mart İstanbul yerel seçim sonuçlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN