Biri mavi kategoride, PKK'lı 4 terörist etkisiz hale getirildi

Biri mavi kategoride, PKK'lı 4 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda PKK'nın bölge sorumlusu olduğunu ve bir çok eylemin talimatını verdiği belirtilen 'Eylül Ergani' kod adlı PKK'lı Murat Üçer ve 3 PKK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Basın toplantısı düzenledi. Güzeloğlu, Lice kırsalında düzenlenen operasyonda biri terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yetkilisi olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Öldürülenler arasındaki PKK'nın Eylül kod adıyla bilinen sözde üst düzey yetkilisinin adının ise Murat Üçer (33) olduğu belirtildi.

18-02/01/1820844_4e2a1a3fcaed4f3d8d94fe1747690083-1517517622.jpg

AA'nın haberine göre ise, söz konusu teröristin Dernek Mahallesi Çalıkbükü mezrasında olduğunun tespit edilmesi üzerine gerçekleştirilen operasyon sırasında, Üçer ve beraberindeki 3 PKK'lı terörist bindikleri araçla kaçmaya başladı.

Takip sonucunda Çeper mezrası civarında aracın önünü keserek "dur" ihtarında bulunan güvenlik güçlerine, teröristlerce silahla ateş açıldı. Buna karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, 4 terörist de etkisiz hale getirildi.

18-02/01/1820844_2632da6d65a7429d2cf0e2ca2ab14e3d.jpg

DİYARBAKIR VALİSİ GÜZELOĞLU OPERASYONA İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu," Sözde Amed Eyalet Sorumlusu Murat Üçer ile Bölge sorumlusu Veli Taşkıran’ın da aralarında bulunduğu 4  terörist öldürüldü. Derik Kaymakamı Muhammet Fatih SafiTürk'ün şehit edilmesine neden olan saldırının emrini vermişti. Vatandaşın verdiği ihbarla saat 19.30'da operasyon başlatıldı. Bir araç ile kaçmaya çalışırken Diyarbakır-Bingöl Karayolu 72. kilometrede Jandarmanın kurduğu şok kontrol noktasında çatışma çıktı. Operasyon sonucunda 1 askerimiz yaralanırken 6 terörist gözaltına alındı.

Etkisiz hale getirilen bölge sorumlusu, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda el yapımı uzaktan kumandalı mayınla tabur komutanı ile 3 askeri şehit etmişti.

Üçer, Türkiye'nin "Aranan teröristler" listesinin mavi liste bölümünde yer alıyordu, başına 1.5 milyon TL ödül konmuştu.

DİYARBAKIR / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN