Caniliğin itirafı

Caniliğin itirafı

Balıkesir’de 6 yaşındaki Zeynep Çeliksoy’u pompalı tüfekle öldüren saldırgan teslim oldu. Adliye yolunda korkunç  ifadeler kullandı: “Cinayeti keyiften işledim. Çocuğu öldürdüğüm için pişmanım. Çıkınca anasını da öldüreceğim.”

Balıkesir Edremit’te önceki gün Zeynep Çeliksoy’u (6) okul yolunda pompalı tüfekle öldürüp, annesi Zeliha İrvanlıoğlu Çeliksoy’u (28) yaraladıktan sonra kaçan ve olayın ardından teslim olan Mehmet Salik Mumcu (39) tutuklandı. Çelik yelek giydirilip, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen  cani,  gazetecilere “Çocuğu öldürdüğüm için pişmanım. Çıkınca anasını da öldüreceğim” dedi. Gazi İlköğretim Okulu’nun 1’inci sınıf öğrencisi Zeynep, önceki gün saat 08.30 sıralarında evlerine 150 metre uzaklıktaki okuluna gitmek üzere annesiyle yola çıktı. Anne-kızın üzerine bir otomobilden pompalı tüfekle iki el ateş edildi. Saçmalar Zeliha Çeliksoy’un sol baldırına, kızı Zeynep’in ise başı ve göğsüne isabet ederken, saldırgan  olay yerinden kaçtı. Küçük Zeynep hayatını kaybederken annesi tedavi altına alındı. Saldırganın kaçarken attığı tüfek olay yerinde, kullandığı otomobil ise 500 metre ilerde olarak bulundu.

Polisin olayın şüphelisi olarak aradığı Çeliksoy’un iki yıldır birlikte yaşadığı ve bir süre önce ayrıldığı erkek arkadaşı Mumcu, birkaç saat sonra teslim oldu. Katil zanlısı, İstanbul Beylikdüzü’nde birlikte yaşadığı Çeliksoy’un kendisinden ayrılıp, bir hafta önce Edremit’teki annesinin yanına taşınmasını hazmedemediği için bir gün önce genç kadının kaldığı evi taşladığını ve sabah da saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Dün adliyeye götürülen ve soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çeken Mumcu,  basın mensuplarının “Size ‘baba’ diyen bir çocuğu nasıl öldürdün?” diye sorması üzerine “Çocuğu öldürdüğüm için pişmanım. Çıkınca anasını da öldüreceğim” dedi. Görüntü alan bir gazetecinin neden yaptın sorusuna “Keyiften” cevabını veren zanlı “İstersen seni de yaparım” diyerek adliyeye girdi. Öte yandan Zeynep’in naaşı, Çınarlıdere Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN