Celal Doğan'a göre HDP barış güvercini!

Celal Doğan'a göre 
HDP barış güvercini!

Adaylığı kesinleştiğinde "Devlete silah sıkıldığında ben yokum" diyen HDP'li Celal Doğan'ın PKK saldırılarından sonra ne yapacağı merak ediliyordu. Doğan, kararını açıkladı.

HDP'nin Gaziantep milletvekili Celal Doğan, seçim öncesi yaptığı açıklamada, “Türk ordusuna ve devletine silah sıkıldığı gün ben yokum” demişti.

PKK'nın askere ve polise üstü üstüne gelen saldırılarından sonra Doğan'ın ne yapacağı merak konusuydu.

Bir haftada 10'a yakın polis ve askerin şehit olduğu terör saldırılarının ardından Doğan'ın HDP ile yollarını ayırıp ayırmayacağı sorusu cevap buldu. Celal Doğan, HDP'nin barışın yanında olduğunu savundu.

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Sırtımızı PYD'ye, YPG'ye yaslıyoruz" açıklaması ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğü ile boğar" çıkışı da Doğan'ın fikrini değiştirmedi.

Doğan, son günlerdeki terör olaylarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, hiçbir zaman şiddeti tasvip etmediklerini söyledi.

Bazı basın yayın organlarında geçmiş açıklamalarına atıfta bulunularak, partisinden istifa edip etmeyeceğinin sorulduğunun anımsatılması üzerine Doğan, şunları söyledi:

"Bakıyorum, HDP barışın yanında yer alıyor!"

"Yine aynı şeyi söylüyorum, ben HDP'ye iki şey için geldim: Türkiye'de barışın ve Çözüm Süreci'nin devam etmesi için geldim. Ona katkıda bulunmak için geldim. 'HDP de şiddetle, silaha el vurduğu zaman o partide olmam' dedim. Ben şu anda partinin bütün tavır ve davranışlarına bakıyorum, barışın yanında yer alıyor.

O nedenle bir değişiklik yok benim düşüncemde. Ben bir şey söylüyorsam 40 yıl sonra karşıma çıkacağını bilerek söylerim. Dün 'masa vardı', bugün 'yok' demem yani. Bizim öyle bir yapımız yok. Şiddetin de yanında değilim asla. Bazı gazeteler her gün bir milletvekilini alıyorlar, itibarsızlaştırma yapıyorlar, insanlar için ama onların o kirli kalemleri bizim itibarımızı kırmaz."

GAZİANTEP/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN