Cemil Çiçek: TÜSİAD'ı anlayamıyorum

Cemil Çiçek: TÜSİAD'ı anlayamıyorum

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, gündeme dair yaptığı açıklamalarda TÜSİAD'ın eleştirel tavırlarını tutarsız bulduğunu söyledi.

Sözcü'ye konuşan Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'na yapılan atamalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ATAMALAR BANKA ATAMALARINA DENK GELDİ

Kurul üyeliklerinin açıklanması bazı banka yönetim kurulu görevlendirmeleri ile aynı güne denk geldiğini ifade eden Çiçek, "İşin doğrusu ikisi birbirinden çok ayrı iki konu, hiçbir ilgim yok benim bankalarla filan" şeklinde konuştu. 

KURUL NASIL OLUŞTU?

Ben uzun zamandır siyasette tüm ülkeyi ilgilendiren konuların bir ortak akılla ele alınmasını savunuyorum. Deneyimi fazla olan siyaset insanlarının, düşünce örgütlerinde ülkenin meseleleri için sürekli çözüm üretmesi gerek. Bu nedenle bütün siyasi partilerin katkıda bulunduğu bir üst düşünce örgütü modeli fikri, her zaman dile getirdiğim bir modeldi. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı'na da sunmuştum.

Kurul üyelerinin maaşlarına ilişkin de konuşan Çiçek, "Ben 2015 yılından bu yana Meclis'teki görevlerimden para almıyorum. Görevlerimden dolayı resmi bir maaş ödemesi yapılıyor tabii ama ben aldığım paranın tümünü çeşitli vakıflara bağışlıyorum" dedi. 

TÜSİAD'A ELEŞTİRİ

TÜSİAD'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmesini değerlendiren Çiçek, şunları söyledi:

Ben TÜSİAD'ı anlamıyorum. Cumhurbaşkanı da dahil tüm siyasetçiler elbette eleştirilebilir. Ama toplantılarda en ön sırada oturup büyük bir coşkuyla Sayın Cumhurbaşkanı'nı alkışlayanların sonra çok sert açıklamalar yapması bana tutarlı gelmiyor. Yoksa ben zaten ekonomi, adalet ve dış politika alanlarındaki ülke sorunlarının 4 ayaklı bir siyasi vizyonla ele alınması gerektiğini yıllardır söylüyorum.

Sadece eleştirmekle olmaz. Bütün bu alanlarda gerçekçi bir programın somut biçimde hayata geçebilmesi için iş dünyası, akademi, kıdemli siyasetçi ve görevdeki bürokratlardan oluşan 4'lü yapılar olmalı. Aksi durum inanın kimseye bir fayda getirmez, çözüme de katkı sunmaz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN