Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Saadet Partisi liderine taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Saadet Partisi liderine taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Pütürge'de iki kişinin hayatını kaybettiği olay nedeniyle Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nu telefonla arayarak taziyelerini iletti. Erdoğan "Olayın takipçisi olacağız, sorumlular adalet önünde hesap verecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Pütürge'de iki kişinin hayatını kaybettiği olay nedeniyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığ'ından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da oy kullanma işlemleri sırasında çıkan kavgada 2 vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu telefonla aradı.

"OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Karamollaoğlu'na taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede bu elim olaydan duyduğu üzüntülerini dile getirerek, olayın takipçisi olduklarını, sorumlularının adalet önünde hesap vereceğini ifade etti.

Üsküdar'da oy kullandıktan sonra kameraların karşına geçen geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Pütürge'de iki kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili "Malatya Pütürge'deki olay bizleri üzdü. Böyle bir olay olmaması gerekirdi. Bu durumun partiler arası sorgulamaya, partiler arası bir yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum" açıklamasında bulunmuştu.

"YARGI SÜRECİ İŞLİYOR"

Erdoğan, kısaca şunları söylemişti: "Öncelikle sabah iyi başlayan ama daha sonra Malatya Pütürge'deki olay gerçekten bizleri üzdü. Böyle bir durumunun olmaması gerekirdi. Ne yazık ki burada 2 vatandaşımızın ölümü Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzmüştür, aynı şekilde arkadaşlarımı. Bu konuda şu anda Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, yargı süreci olarak da gerekli bütün araştırmaları, soruşturmaları yapıyorlar. Bu iki arkadaşımıza rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Bu durumun partiler arası sorgulamaya, partiler arası bir yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN