Dağlıca saldırısından sonra PKK'ya ağır darbe

Dağlıca saldırısından sonra PKK'ya ağır darbe

Dağlıca'da çok sayıda askerin şehit olduğu mayınlı saldırının ardından savaş uçakları terör örgütü PKK'ya ait 13 hedefi vurdu. Operasyonda 100'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının ardından başlatılan operasyonda belirlenen 13 noktaya hava operasyonu düzenlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dağlıca bölgesindeki terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirildi. Teröristlerin saldırısı üzerine başlatılan operasyonlarda kara ve hava operasyonlarına ağırlık verildi.

250 terörist çembere alındı

Hava şartlarının elverişsiz olmasına rağmen F-16 ve F-4 uçaklarıyla, terör örgütü gruplarına yönelik 13 hedef noktasının vurulduğu ve çok sayıda terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Olumsuz hava şartlarına rağmen, savaş helikopterleri desteğinde operasyona çıkan özel birlikler, Cilo Dağı'nda yuvalandıkları belirtilen 250′ye yakın teröristi çembere aldı.

Komando timleri operasyona çıktı

Havalanan F4 ve F16′lar hedefleri imha etti. Gece geç saatlerde çatışmalar şidddetlendi. Bir süre önce Kayseri ve Bolu'dan bölgeye kaydırılan komando timlerinin de operasyona katıldığı öğrenildi. 

Farklı kaynaklardan alınan haberlere göre öldürülen terörist sayısının 100'den fazla olduğu öne sürülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN