DGS sonuçları ne zaman açıklandı? ÖSYM sonuç ekranı

DGS sonuçları ne zaman açıklandı? ÖSYM sonuç ekranı

DGS sınavı ne zaman açıklanacak? DGS sonuçları nasıl sorgulanır? 2019 DGS sınav sonuçları için ÖSYM 25 Temmuz 2019 tarihini duyurmuştu. Sonuçların bugün açıklandı. Sınav sonuçları nasıl sorgulanır? sorusunun yanıtı ve tüm detaylar haberimizde...

DGS sınav sonuçları bugün açıklandı. Öğrenciler DGS'ye iki yıllık önlisanstan sonra dört yıllık bir lisans programında eğitimine devam etmek istediği için girmişti. DGS sonuçları bugün açıklandı.

2019 DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

DGS işlemleri ÖSYM'nin Aday İşlemleri sekmesinden yapılacak. T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme girip ‘sonuçlarım' sekmesine ulaşın ve sınav sonuçlarınızı sorgulayın. Sonuçlar sayfasında son girilen sınav sonucu en üstte bulunacaktır. Sonuçları açıklandığı anda 2019-DGS sonuçları yayında bulunan ‘görüntüle' işlemini gerçekleştirerek sınav sonucunuza ulaşabilirsiniz.

Sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden de sorgulayabilirsiniz. 

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2019 DGS tercih tarihleri henüz duyurulmadı. Tercih tarihleri ve diğer detaylar, ÖSYM'nin yayımlayacağı kılavuzun ardından netleşecek.

DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN TIKLAYIN

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN