10 bin Filistinli İsrail hapishanelerinde

10 bin Filistinli İsrail hapishanelerinde

İsrail hapishanelerinde bugün itibariyle tutulan Filistinli sayısı 9 bin 088'e ulaştı. Gözaltında tutulan 865 kişinin yasa dışı savaşçı olarak sınıflandırıldığı ifade edildi.

İsrailli insan hakları sivil toplum örgütü "Hamoked", İsrail Hapishaneler İdaresi verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, bugün itibariyle İsrail hapishanelerindeki Filistinli sayısının 9 bin 088'e ulaştığını belirtti.

865'İ 'YASA DIŞI SAVAŞÇI'

Açıklamada, bu rakamların 2 bin 072 mahkum, 2 bin 727 gözaltı, 3 bin 424 idari tutuklu ve 865 kişinin ise yasa dışı savaşçı olarak sınıflandırıldığı ifade edildi.

Gazze Şeridi'ne yönelik başlatılan kara saldırısı sonrasında alıkonulan Filistinlilerin bu istatistiklere dahil edilmediği belirtildi.

'YASA DIŞI SAVAŞÇI KATEGORİSİ' HUKUK DIŞI

Ayrıca, yasa dışı savaşçı kategorisinin uluslararası hukukta kabul görmeyen bir sınıflandırma olduğuna ve İsrail'in bu kişileri tanımlarken kullandığı terimin uluslararası normlara aykırı olduğuna dikkat çekildi.

İsrail'in güvenlik mahkûmlarına yönelik muamelesinin eşitlik, onur, tutukluluk hayatı, eğitim gibi hakların ihlali olduğu ve bu durumun uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

Ayrıca, işgal altındaki Filistin topraklarından alıkonulan mahkumların ve gözaltına alınanların İsrail içinde tutulmasının uluslararası hukuka aykırı olduğu ve 4. Cenevre Sözleşmesi'ne açık bir ihlal teşkil ettiği belirtildi.

BATI ŞERİA'DA 3 BİN 850 KİŞİ GÖZALTINDA

İsrail ordusu, yazılı bir açıklama yaparak, savaşın başlangıcından bu yana Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinden 3 bin 850 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada, gözaltına alınanların yaklaşık 1 bin 650 kişisinin Hamas ile bağlıları olduğu iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN