16 yaşındaki Safiye DAEŞ’in emriyle polis bıçaklamakla suçlanıyor

16 yaşındaki Safiye DAEŞ’in emriyle polis bıçaklamakla suçlanıyor

Terör örgütü DAEŞin emriyle bir polisi ağır yaralamakla suçlanan 16 yaşındaki Safiye S.‘nin davası Almanya'nın Celle kentinde başladı. S.’nin Suriye’ye kaçmak isterken annesi tarafından İstanbul’da yakalanıp getirildiği belirtiliyor.

Terör örgütü DAEŞ’in emriyle bir polisi ağır yaralamakla suçlanan 16 yaşındaki Safiye'nin davası Almanya'nın Celle kentinde başladı. Deutsche Welle'nin haberine göre, Safiye'nin Suriye’ye kaçmak isterken annesi tarafından İstanbul’da yakalanıp getirildiği belirtiliyor.

16 yaşındaki Safiye terör örgütü DAEŞ'in emriyle bir polis memurunu ağır yaralamakla suçlanıyor.

Safiye'nin avukatı, müvekkilinin DAEŞ ile bağlantısı olduğu suçlamasını "kanıtlanabilir olmadığı gerekçesiyle geri çevirdi.

SEBZE BIÇAĞIYLA SALDIRDI

Bej rengi bir başörtüsüyle mahkemeye gelen 16 yaşındaki öğrenci, 26 Şubat'ta Hannover Tren İstasyonu'nda, bir kontrol sırasında aniden çıkardığı sebze bıçağını bir polis memurunun boğazına batırmıştı. Almanya-Fas kökenli Safiye olay yerinde hemen etkisiz hale getirilmiş ve yapılan aramada üzerinde bir de et kesme bıçağı tespit edilmişti.

Federal Savcılık, genç kızın olaydan bir ay önce kaldığı Türkiye'de DAEŞ militanları tarafından Almanya’da şehitlik mertebesine ulaşacağı bir eylemde bulunması konusunda kışkırtıldığından yola çıkıyor.

ANNESİ KAÇARKEN YAKALADI

Zira Safiye'nin internet mesajlaşma uygulamaları üzerinden DAEŞ üyeleriyle iletişimde bulunduğu, önce Suriye'deki DAEŞ bölgelerine gitmek istediği ancak annesi tarafından İstanbul'da yakalanıp geri getirildiği kaydediliyor.

Federal Savcılık temsilcisi Simon Henrichs, Safiye'nin avukatı Mutlu Günal'ın iddialarının aksine dava sürecinde ilgili kayıtları sunacağını söyledi.

Henrichs, "Zanlının Suriye'deki DAEŞ üyelerinde bu suçu işlemeye teşvik edildiğinden yola çıkıyoruz” dedi.

Davada, Safiye'nin bir tanıdığı da suç ortağı olarak yargılanıyor. Almanya-Suriye kökenli 20 yaşındaki genç, zanlının planlarından haberdar olduğu halde, planlanan bir suç olayını bindirmemekle yargılanıyor.

Zanlıların yaşı nedeniyle dava boyunca tüm duruşmalar kamuya kapalı yürütülecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN