AB vatandaşlarının yüzde 43'ü aşırı sağı tehdit olarak görüyor

AB vatandaşlarının yüzde 43'ü aşırı sağı tehdit olarak görüyor

Avrupa'da 8 ülkede yapılan anket, katılımcıların yüzde 43'ünün kıta genelinde aşırı sağın yükselişini tehdit olarak gördüğünü ortaya çıkardı. Tehdit algısının en yüksek olduğu ülke yüzde 56 ile Almanya oldu.

Avrupa'da 8 ülkede yapılan anket, katılımcıların yüzde 43'ünün kıta genelinde aşırı sağın yükselişini tehdit olarak algıladığını ortaya koydu. 

Kamuoyu araştırma kuruluşu YouGov, Almanya, Fransa, Belçika, İspanya, İtalya, Polonya, İsveç ve Macaristan'da yaklaşık 8 bin kişiyle anket gerçekleştirdi. 

Anket, AB vatandaşlarının yüzde 43'ünün, aşırı sağın birlik genelinde yükselişini tehdit olarak algıladığını ortaya çıkardı. 

Aşırı sağın yükselişine ilişkin tehdit algısının en yüksek olduğu ülke Almanya (yüzde 56) olarak ön plana çıkarken, Almanya'yı İsveç (yüzde 48) ve İspanya (yüzde 45) takip etti. 

BRÜKSEL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN