ABD Kongresi'nden Biden'a çağrı: İsrail'e askeri yardımlar gözden geçirilsin

ABD Kongresi'nden Biden'a çağrı: İsrail'e askeri yardımlar gözden geçirilsin

ABD Temsilciler Meclisi'nden 88 Demokrat milletvekili, Başkan Joe Biden'a İsrail'e yapılan askeri yardımların durdurulması için çağrıda bulundu. Milletvekilleri, İsrail'in Hamas ile sürdürdüğü çatışmalarda insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat üyeleri, İsrail'e yönelik askeri yardımların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan bir mektupla Başkan Joe Biden'a başvurdu. 88 milletvekili tarafından imzalanan bu mektup, İsrail'in Hamas ile olan çatışmalarında uyguladığı politikalar nedeniyle uluslararası tepkilerin arttığı bir dönemde geldi.

Mektupta, milletvekilleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri harekatlarında gözlemlenen insan hakları ihlalleri ve insani yardım engellemelerine işaret ederek, bu durumların İsrail'e yapılan askeri yardımların gözden geçirilmesini zorunlu kıldığını belirtti. Ayrıca, İsrail hükümetine Gazze'ye insani yardımların ulaşımının kesintisiz devam etmesi gerektiği konusunda net mesajlar verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

YARDIMLARA ULUSLARARASI HUKUKA UYMA ŞARTI GETİRİLSİN

Milletvekilleri, İsrail'e yapılan askeri yardımlar içinde, Demir Kubbe gibi savunma sistemlerinin desteğinin devam etmesinin önemine değinirken, aynı zamanda bu yardımların İsrail'in uluslararası hukuka uygun hareket etme şartına bağlanması gerektiğini vurguladı. İsrail'in politikalarının bu yardımların sürdürülebilirliğini etkileyebileceği ve ABD'nin uluslararası alandaki duruşuna zarar verebileceği konularına dikkat çekildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN