ABD NATO elçisinden de S-400 resti: Türkiye F-35'leri kaybedecek

ABD NATO elçisinden de S-400 resti: Türkiye F-35'leri kaybedecek

Ankara-Washington hattında S-400 gerilimi devam ederken, Türkiye'ye yönelik bir 'rest' açıklaması da ABD NATO elçisinden geldi. Hutchison, Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasının devam etmesi halinde Türkiye'nin F-35'leri kaybedeceğini söyledi.

ABD'nin NATO Elçisi Kay Bailey Hutchison, Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasının devam etmesi halinde Türkiye'nin F-35'leri kaybedeceğini açıkladı.

Hutchison tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Rusya ile yaptığı S-400 anlaşmasının devam etmesi halinde ABD'nin Türkiye'nin F-35 projesine dahil olmasına izin vermeyeceği belirtildi.

"Bütün işaretlerin, Rusya'nın S-400'leri teslim edeceği yönünde olduğunu" söyleyen Hutchison, şunları söyledi: "F-35 sistemi ile bağlantı kesilecektir, bu Rus sistemlerinin NATO içinde bulunması sonucu F-35’lerin etkilenmesine veya istikrarsızlaştırılmasına izin veremeyiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN