ABD polisinden Filistin yanlısı öğrencilere müdahale: Çok sayıda gözaltı var

ABD'nin önde gelen üniversitelerinde, Filistin yanlısı protestolar hız kazandı. Columbia Üniversitesi'nde başlayan protestolar Los Angeles kentindeki California Üniversitesi'nde devam ediyor. Filistin'e destek gösterilerine, polis güçleri plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etti. Filistin yanlısı çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Columbia Üniversitesi'nde başlayıp California Üniversitesi, Los Angeles'ta devam eden Filistin yanlısı protestolarda gerginlik artıyor. Polis, göstericilere plastik mermi ve biber gazı ile müdahale ederken, çatışmalar sırasında çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve Los Angeles'taki California Üniversitesine sıçrayan Filistin yanlısı gösteriler, Amerika Birleşik Devletleri genelinde dikkatleri üzerine çekiyor. Protestolar sırasında İsrail yanlısı bir grupla çatışmalar yaşanırken, polis müdahalesi gerginliği daha da artırdı. Columbia Üniversitesi'nde iki hafta önce başlayan ve giderek büyüyen gösterilere polis, UCLA kampüsüne giriş yaparak sert bir şekilde müdahale etti.

REKTÖRLÜKTEN POLİS MÜDAHALESİ TALEBİ

New York Polis Departmanı Komiser Yardımcısı Daughtry, dün UCLA'da yapılan operasyonun Columbia Üniversitesi yönetiminin talebi üzerine gerçekleştirildiğini açıkladı. Daughtry, üniversitenin şiddet eylemlerinden dolayı polis desteği istediğini belirtirken, gösterilerde şiddet kullanıldığını ve üniversite mülklerinin zarar gördüğünü ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN