ABD'den S-400 açıklaması: Negatif sonuçları olacak

ABD'den S-400 açıklaması: Negatif sonuçları olacak

ABD'nin Türkiye'ye karşı S-400 tehditlerine bir yenisi daha eklendi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, S-400 alınırsa Türkiye'nin somut ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacağını açıkladı.

Ortagus, “S-400 savunma sistemlerinin alımının ABD ve NATO’nun Türkiye ile olan savunma ilişkisi açısından ciddi sonuçları olacağını söyledik” dedi.

OLDUKÇA NEGATİF SONUÇLAR OLACAK

Konuyla ilgili endişelerini aktardıklarını ve aktarmaya devam edeceklerini söyleyen Ortagus, “Ancak satın alma tamamlanırsa oldukça gerçek ve oldukça negatif sonuçlar olacaktır” ifadelerini kullandı.

NBC News, Türkiye’nin Rusya ile S-400 anlaşmasını haziran ayına kadar sonlandırmaması durumunda ABD yaptırımlarına maruz kalacağını duyurmuştu.

Ankara’nın Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almak üzere anlaşma yapması nedeniyle ABD-Türkiye arasındaki ilişkiler bir süredir gergin seyrediyor. ABD, S-400’lerin Türkiye’nin de üyesi olduğu NATO sistemlerine entegre olamayacağını ve F-35’ler için tehdit oluşturacağını savunuyor.

GERİ DÖNÜLEMEZ OLACAK

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo başta olmak üzere pek çok yetkili, S-400’lerin alınmasını halinde bunun Türkiye açısından bir bedeli olacağına dair gözdağı veriyor. Türkiye ise anlaşmanın tamamlandığını ve geri dönülmeyeceğini savunuyor.

ABD son olarak da Türkiye'ye F-35'lerle ilgili ekipman sevkiyatını durdurma kararı almıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da son yaptığı açıklamada, ABD’nin Türkiye’ye yönelik ültimatomunun ‘kabul edilemez’ olduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN