Bakan Fidan: Filistinliler 1967 esaslarına razı

Bakan Fidan: Filistinliler 1967 esaslarına razı

Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri değerlendirerek "İsrail’i 1967 sınırlarını kabul etmeye davet etmemiz lazım. Sadece Hamas değil bütün Filistinliler 1967 esas alınarak kurulacak Filistin devletine razı" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dubai merkezli El Arabiya Televizyonu'na gündemlere ilişkin açıklamada bulundu. İran-İsrail gerilimine değinen Fidan, "Bu gerginlik daha büyük bir savaşın habercisi de olabilir. Şu an için durum sakinleşmiş görünse de bu potansiyel her zaman var" ifadelerini kullandı.

'İSRAİL 1967 SINIRLARINI KABUL ETMELİ'

Gazze Şeridi'ndeki gelişmelere işaret eden Fidan, "İsrail’i de 1967 sınırlarını kabul etmeye davet etmemiz lazım. Sadece Hamas değil bütün Filistinliler 1967 esas alınarak kurulacak Filistin devletine razı" dedi.

1kapak-002.jpg

Fidan "Bu trajediden ders çıkarmazsak, iki devletli çözüme gitmeksek bu son Gazze savaşı olmayacak. Başka savaşlar ve gözyaşları bizi bekliyor olacak" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN