BM'den Libya'da sağlık çalışanlarını hedef alan saldırılara kınama

BM'den Libya'da sağlık çalışanlarını hedef alan saldırılara kınama

Libya'da nisan ayından bu yana sağlık çalışanları, merkezleri ve ambulanslara en az 38 saldırının düzenlendiği bildirildi.

Libya'daki Birleşmiş Milletler (BM) Misyonundan yapılan açıklamada, "içler acısı saldırılarda" 19 hastane, 19 sivil ve askeri ambulansın hedef olduğu, 11 kişinin öldüğü, 33 kişinin yaralandığı belirtildi.

ZALİMCE SALDIRILARI KINADI

BM'nin Libya Özel Temsilcisi Gassan Salame, sağlık çalışanları ve merkezlerine yönelik "zalimce saldırıları" kınayarak, "Kasten sağlık çalışanları, sağlık tesisleri ve ambulansları hedef almak bir savaş suçudur. Herhangi bir sivil topluluğa yöneltilen sistematik ya da yaygın saldırıların parçası olarak işlendiklerinde insanlığa karşı suç teşkil edebilir." ifadesini kullandı.

Salame, "Başkalarının hayatlarını kurtarmak için yaşamlarını riske attıkları sırada boş boş oturup her gün doktorların ve sağlık çalışanlarının hedef alınmasını izlemeyeceğiz. Bunun sorumlularının yargılanmasını temin etmek için elimizden geleni yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

HAFTER'E KARŞI OPERASYON BAŞLADI

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

Meşruiyet krizinin 2011'den bu yana sürdüğü Libya'da, uluslararası tanınırlığa sahip UMH ile Hafter'e bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

CENEVRE / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN