Brezilya'daki sel felaketinde can kaybı 84'e çıktı

Brezilya'daki sel felaketinde can kaybı 84'e çıktı

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde, sel felaketi bilançosu her geçen saat ağırlaşıyor. Silahlı kuvvetlerin de desteğiyle yapılan arama kurtarma çalışmalarında 14 bin 500 personel görev alırken, şu ana kadar 84 kişinin hayatını kaybettiği ve 111 kişinin kaybolduğu belirtildi.

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu oluşan sellerde, can kaybı ve kayıpların sayısı artıyor.

Sivil Savunma yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, ölenlerin sayısı 84'e yükselirken, kayıp kişi sayısı 111'e çıktı. Arama kurtarma çalışmalarına Silahlı Kuvvetler de katkı sağlıyor; 14 bin 500 personel, 30 uçak ve 182 bot ile 25 kişi felaket bölgelerinden kurtarıldı.

Seller ve maddi hasarlar nedeniyle 840 binden fazla kişi olumsuz etkilendi ve 121 bin 957 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yerel haberlere göre, bir milyondan fazla kişi temel ihtiyaçlarını karşılamakta ciddi zorluk çekerken, 98 kasabada elektrik ve internet hizmetleri tamamen kesildi.

FELAKET DURUMU İLAN EDİLMİŞTİ

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, halen ulaşamadıkları alanların olduğunu belirterek, "Son derece istisnai bir durumdan geçiyoruz. Bu, kritik bir olay değil eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Leite, trajedinin büyüklüğü nedeniyle 180 günlüğüne "felaket durumu" ilan ettiklerini ve insanların tahliyesi için ciddi gayret gösterdiklerini söylemişti.

Felaket bölgesini iki kez ziyaret eden Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, bölgeyi yeniden ayağa kaldıracaklarını sözünü vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN