Dünyanın gözü kulağı zirvedeydi: 37 ülkeden 650 gazeteci izledi

Dünyanın gözü kulağı zirvedeydi: 37 ülkeden 650 gazeteci izledi

İstanbul’daki zirveye 16’sı lider düzeyinde 48 ülkeden temsilci katıldı. Katılımcılar salona geçtikten sonra Kuran’ı Kerim okundu. Dünyanın dikkatlerinin çevrildiği zirveyi 37 ülkeden 650 gazeteci izledi.

Zirveden çıkan “Doğu Kudüs Filistin Devleti’nin başkentidir” kararı Avrupa medyasında geniş yer buldu. Avrupalı yayın kuruluşları zirvenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle toplandığını vurguladı.

 ABD Başkanı Donald Trump’ın uluslararası anlaşmaları hiçe sayan Kudüs kararıyla İİT dönem başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla olağanüstü toplanan İİT Zirvesi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi.* Zirveye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın da aralarında bulunduğu 16’sı lider düzeyinde 48 ülkeden temsilci katılıyor. Başka bir toplantı için İstanbul’da bulunan Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, misafir olarak toplantıda bulundu.

İİT Olağanüstü Zirvesi kapsamında, aile fotoğrafı çektirildi. Katılımcıların salona geçmesinin ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

 Hilton Convention Center’da medya merkezi oluşturulan zirve kapsamında, basın mensupları gelişmeleri dev ekranlardan takip etti. 650 civarında yerli ve yabancı basın mensubu akreditasyon yaptırdığı zirveyi, Türkiye dışında 37 ülkeden yayın kuruluşu temsilcisi takip etti.

Zirvenin basına açık bölümleri medya merkezindeki ekranlara yansıtılırken, televizyon ve gazetelerin temsilcileri yayınlarını ve röportajlarını buradan yaptı.

Zirve nedeniyle İstanbul Kongre Merkezi’ne çıkan bütün yollar güvenlik önlemleri nedeniyle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı zirve nedeniyle, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri ve çevrede çalışanlar arama yapılarak içeri alındı. Görevli araçlar ise detaylı aramadan geçirildi. Önlemler kapsamında çok sayıda polis ve ambulansta hazır bekletildi.

KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİ

Zirveden çıkan “Doğu Kudüs Filistin Devleti’nin başkentidir” kararı Avrupa medyasında geniş yer buldu. Avrupalı yayın kuruluşları zirvenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle toplandığını vurguladı.

ALMANYA

Süddeutsche Zeitung: Erdoğan teşkilatı kriz toplantısına çağırdı.

Tageszeitung (taz): Kudüs Erdoğan’ın kırmızı çizgisi.

FRANSA

Le Figaro: İslam ülkeleri Trump’ın kararının terörü beslediği görüşünde birleşti.

Le Monde: Kudüs zirvesi Erdoğan’ın çağrısıyla toplandı.

France 24: Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in uyguladığı terör, bu kararla ödüllendirildi” görüşünde.

İNGİLTERE

Guardian: Abbas ABD’yi arabulucu olarak istemiyor

The Independent: İslam ülkesi liderleri Trump’ın kararının karşısına çıktı.

BBC: Trump’ın kararı hükümsüz ilan edildi

İTALYA

ANSA: Erdoğan, Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak ilan etti.

La Repubblica: İsrail terörist devlet ilan edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN