Filistin'den işgalci İsrail'e tepki: Ne pahasına olursa olsun Mescid-i Aksa'yı koruyacağız

Filistin'den işgalci İsrail'e tepki: Ne pahasına olursa olsun Mescid-i Aksa'yı koruyacağız

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail polisinin, Filistinlilere Harem-i Şerif'in içindeki sert müdahalesine tepki göstererek "Filistin halkı ne pahasına olursa olsun Mescid-i Aksa'yı koruyacak ve ona yönelik planları boşa çıkaracaktır" açıklaması yaptı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail polisinin, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Harem-i Şerif'in içinde müdahale etmesini kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, müdahaleye tepki gösterilerek, "Filistin halkı ne pahasına olursa olsun Mescid-i Aksa'yı koruyacak ve ona yönelik planları boşa çıkaracaktır." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, uluslararası topluma ve ilgili uluslararası örgütlere İsrail'in işlediği suçlara ve Filistinlilere yönelik ihlallerine karşı seslerini yükseltmeleri çağrısında bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

Fanatik Yahudiler, arife ve Kurban Bayramı'nın ilk gününe tekabül eden Tişa BeAv yas ve oruç günü dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemek üzere İsrail polisinden izin talep etmişti. 

İsrail polisi de bugün fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Harem-i Şerif'in içinde müdahale etmiş, 37 Filistinli yaralanmış, 14’ü hastanelere kaldırılmıştı.

Kudüs İslami Vakıflar Basın Sözcüsü Firas Dibs, 700’ü aşkın fanatik Yahudinin yaşananlara rağmen İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa’ya gruplar halinde baskın düzenlediğini ifade etmişti.

RAMALLAH/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN