Gazze'de bir çocuk daha açlıktan öldü

Gazze'de bir çocuk daha açlıktan öldü

Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara yaklaşık 6 aydır devam eden İsrail, yardım girişlerini engelleyerek "insani felakete" neden olmaya devam ediyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde yetersiz beslenme ve tıbbi imkansızlıklar sebebiyle bir çocuğun hayatını kaybettiği aktarıldı.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü ve yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde bir çocuğun daha açlıktan öldüğü bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde yetersiz beslenme ve tıbbi imkansızlıklar sebebiyle bir çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 280’i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere 32 bin 552 Filistinli öldürüldü, 74 bin 980 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN