Hanau'daki ırkçı saldırıdan kurtulan Kamerunlu genç Müslüman oldu

Hanau'daki ırkçı saldırıdan kurtulan Kamerunlu genç Müslüman oldu

Almanya'nın Hanau kentinde gerçekleşen ırkçı saldırıdan kurtulan Kamerunlu genç Pieter Mienneman Müslüman oldu. Kelime-i şehadet getiren Mienneman, Bilal ismini aldı.

Almanya'da dünyayı şoke eden ırkçı saldırıdan yaralı kurtulan Kamerunlu genç Pieter Mienneman, Müslüman olmaya karar verdi.

Arkadaşının gözünün önünde can verdiğini belirten genç, cuma namazı sonrası kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu ve Bilal ismini aldı.

SALDIRGANIN KURŞUNU BİTTİĞİ İÇİN KURTULMUŞ

Hanau İslam Cemiyetinde cuma namazı sonrası Müslüman olan Kamerun asıllı Mienneman, saldırganın kurşunu bittiği için hayatta kaldığını söyledi.

ARKADAŞLARI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE ÖLDÜ

Daha önce ilgi duyduğu için İslam diniyle ilgili yeterince bilgisi olduğunu belirten ve boks antrenörü olan Mienneman, Arena Kafe'de ırkçı saldırganın saldırısı sonucu yaşamını yitiren arkadaşlarıyla birlikte yemek yerken saldırıya uğradıklarını, arkadaşlarının ise gözlerinin önünde yaşamını yitirdiğini söyledi.

Sıranın kendisine geldiğini ancak saldırganın kurşunu bittiği için ölmediğini anlatan Mienneman, olayın etkisinden çıkamadığını ifade ederek gözyaşlarına hakim olamadı.

MÜSLÜMAN OLDU

Bu olaydan sonra Müslüman olmaya karar verdiğini dile getiren Bilal Pieter Mienneman, Hanau İslam Cemiyetinde cuma namazı sonrası kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN