Hindistan Myanmar'la serbest dolaşımı askıya alacak

Hindistan Myanmar'la serbest dolaşımı askıya alacak

Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah ülkesinin Myanmar ile serbest dolaşım rejiminin derhal askıya alınmasını önerdiğini söyledi. Serbest dolaşım rejimi, her iki ülkeden insanların sınır boyunca vizesiz seyahat etmelerine olanak tanıyor.

Hindistan ve Myanmar arasındaki serbest dolaşım rejimi hakkında yeni bir öneride bulunuldu.

Hindistan İçişleri Bakanı Amit Shah tarafından bugün yapılan açıklamada, Hindistan İçişleri Bakanlığının Myanmar ile serbest dolaşım rejiminin derhal askıya alınmasını önerdiğini belirtti.

Reuters’ta yer alan habere göre, serbest dolaşım rejimi, her iki ülkeden insanların birkaç sınır boyunca vizesiz seyahat etmelerine olanak tanıyor.

OHAL UZATILMIŞTI

Myanmar'da 2021 yılında gerçekleşen askeri darbeden bu yana yüzlerce sivil ve asker, iki ülke arasındaki toplulukların etnik ve aile bağlarını paylaştığı Hindistan eyaletlerine kaçmıştı. Bu durum, gerilimin Hindistan'a yayılma riski nedeniyle Yeni Delhi'yi endişelendirdi.

Myanmar'ın askeri yöneticileri, cuntanın yönetme yeteneğini ciddi şekilde test eden kanlı, demokrasi yanlısı isyanı kontrol altına almak için mücadele ettiği bir dönemde, darbeden bu yana yürürlükte olan olağanüstü hali geçen hafta uzatma kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN