İdliblilerin umudu kalıcı ateşkes!

İdliblilerin umudu kalıcı ateşkes!

Beşşar Esad rejimi ve destekçilerinin yoğun saldırıları nedeniyle yerinden edilen İdlibliler, kalıcı ateşkes sağlanmasını ve evlerine dönebilmeyi bekliyor. Kalıcı ateşkesin ardından evlerini kontrol etmeyen giden sivillerden Ali Hammud "Son 3 aydır süren anormal derecede yoğun bombardımandan ötürü köy ahalisiyle göç ettik. Düşen topun, roketin sayısı insanın tahammül edemeyeceği türdendi" dedi.

Beşşar Esad rejiminin 1-2 Ağustos'ta düzenlenen Astana formatlı 13. toplantısı sırasında duyurduğu şartlı ateşkes, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yerinden edilmiş sivillerin evlerine dönebilme umudunu tazeledi.  Kısa süre bölgeye hakim olan nispeten sükunet ortamından faydalanan birçok aile, evlerinin yolunu tuttu. 

"HERKES KALICI BİR ATEŞKESİ İSTİYOR"

Sivillerden Ebu Abdullah, yaptığı açıklamada, evinin durumuna bakmak için Han Şeyhun ilçesine geldiğini söyledi. Ebu Abdullah, "Evim bombardımanda yıkıldı. Şimdi kullanılabilecek eşyaları barınacağımız yere taşımaya geldim. Evi yıkılmış olanlar eşyalarını çıkartmaya çalışıyor. Yıkılmayanlar evlerini kontrol ediyor. Herkes kalıcı bir ateşkes olmasını ve geri dönmeyi umuyor." dedi. 

19-08/08/ana-manset-1565252374.jpg

Bir diğer sivil Ali Hammud da evlerinin durumuna bakmaya geldiğinde binanın bir kısmının yıkıldığını gördüğünü belirtti. 

19-08/08/ana-manset-1565252398.jpg

"KÖYLERİMİZİ YOKLAMAYA GELDİK"

Kalıcı ateşkes halinde evlerini tamir edeceklerini ifade eden Hammud, "Son 3 aydır süren anormal derecede yoğun bombardımandan ötürü köy ahalisiyle göç ettik. Düşen topun, roketin sayısı insanın tahammül edemeyeceği türdendi. Sınıra yakın yerlere göç ettik. Bir süre ağaçların altında kaldık. Ateşkesi duyunca evlerimizi, köylerimizi yoklamaya geldik." diye konuştu.

Yerinden edilmiş Ahmet Salim de "Köyümüzden göç ettik. Şimdi evimizin haline bakmaya geldik. Evimiz yerle bir olmuş. Bazı gençlerin köyde kaldığını gördüm. Onlarla gurur duydum. Ateşkes olması halinde biz de döneceğiz. Dimdik burada kalacağız." değerlendirmesini yaptı.

İDLİB/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN