İnşaatta kasığından giren demir parçası göğsüne saplandı: Mucize eseri hayatta kaldı

İnşaatta kasığından giren demir parçası göğsüne saplandı: Mucize eseri hayatta kaldı

Brezilya'da 57 yaşındaki adam, inşaat iskelesindeyken dengesini kaybedip demir bir çubuğun üzerine düştü. Demir çubuk kasığından girip göğsüne saplanan adam acil ameliyata alındı. Mucize eseri kalbi zarar görmeyen adam 3 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından normal odaya alındı.

Brezilya tıp dergisine konu olan ve feci bir kazada şans eseri hayatta kalan 57 yaşındaki adamı konuşuyor. Curitiba kentinde yaşanan olayda doktorların ismini açıklamadığı erkek, inşaatta iskelenin üzerindeyken dengesini kaybedip demir bir çubuğun üzerine düştü.

KASIĞINDAN GİRİP GÖĞSÜNE SAPLANDI

Adamın kasığından giren demir, karaciğerini delerek diyaframının üst kısmına saplandı. Ancak mucize eseri demir kalbine isabet etmedi. Daily Mail'in aktardığı bilgilere göre; hasta yoğun bakım ünitesindeki 3 günlük tedavisinin ardından normal odaya alındı.

İKİ GÜN SONRA YÜRÜYÜP YEMEK YİYEBİLDİ

Doktorların anlattığına göre, hasta, Complexo Hospitalar do Trabalhador hastanesine getirildiğine kalp atışları, kan basıncı ve oksijen seviyeleri "stabil" durumdaydı. Acil ameliyata alınan adamın, sternotomi adı verilen işlemle göğüs kemiği açıldı ve demire ulaşıldı.

Doktorlar başarılı bir şekilde çubuğu adamın bedeninden ayırdı ve zarar gören dokular da vücudundan çıkarıldı. Yoğun bakıma alındıktan 2 gün sonra hastanın yürüyebildiği ve yemek yiyebildiği bilgisi paylaşıldı. Adam, yoğun bakımın ardından fizyoterapi tedavisi de gördü.

'ZAMANINDA AMELİYATTA BİLE CAN KAYIPLARI YAŞANIYOR'

Ameliyattan 12 gün sonra taburcu edilmeden değerlendirmede bulunan hekimler, hastanın üretra bölgesinde anormal bir yara ile karşılaştı ve tedavi için yeni bir ameliyat yapılmasına karar verildi. Fakat doktorlar bu ameliyatın henüz yapılıp yapılmadığı hakkında açıklama yapmadı. Öte yandan; yapılan açıklamalarda kazanın detayları hakkında da detay verilmedi.

"International Journal of Surgery Case Reports" isimli tıp dergisine yazan hekimler, bu tür olayların "nadir" olduğunu ancak inşaat işçileri arasında daha yaygın olduğunu belirtti. Hastanın yaşadığı yaralanmaların, hastaneye kaldırılan kişilerin dörtte birinde, zamanında ameliyata alınmaları halinde dahi can kayıplarının yaşandığı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN