İslam karşıtı Le Pen: Avrupa Parlamentosunda süper grup kuracağız

İslam karşıtı Le Pen: Avrupa Parlamentosunda süper grup kuracağız

İslam karşıtı Fransız siyasetçi Le Pen, Avrupa Parlamentosu seçimleri ile ilgili süper grup kuracaklarını açıkladı.

Aşırı sağcı Fransız lider Marine Le Pen, İtalya'nın Milano kentinde Avrupa'nın diğer aşırı sağcı ve sağ popülist parti temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, önümüzdeki hafta yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin ardından, Strasbourg'da "aşırı sağcıların daha önce hiç olmadığı kadar güçlü bir grup oluşturabileceklerini" dile getirdi.

MACRON'A İSTİFA ÇAĞRISI

Deutsche Welle Türkçe'nin Alman dpa haber ajansından aktardığıan göre bu olasılığın "heyecan verici" olduğunu belirten Le Pen, partisinin AP seçimlerinden birinci parti olarak çıkmaması durumunda, siyasi rakibi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un istifa etmesi gerektiğini savundu.

Bazı seçim anketlerine göre Le Pen'in partisi Ulusal Birleşme, Macron'un Yürüyüş Halindeki Cumhuriyet (LREM) partisinin önünde bulunuyor.

AMAÇ AB'Yİ ZAYIFLATMAK

Milano'daki buluşmanın ev sahibi olan sağ popülist İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini de seçimlerin ardından "Avrupalı Halklar ve Uluslar Birliği"ni kurmak istediğini dile getirerek, hedeflerinin Strasbourg'ta en güçlü siyasi grup olmak olduğunu belirtti. Yine bazı kamuoyu yoklamalarına göre aşırı sağcı ve sağ popülist milletvekillerin oranı yeni kurulacak parlamentoda yüzde 10 civarında olacak.

Ancak farklı siyasi partilerin bu oluşuma katılmaları halinde oranın yükselebileceği bildiriliyor. Milano'da bir araya gelen aşırı sağcı siyasetçiler, Avrupa Birliği'ni bugünkü şekli ile devam ettirmeye karşı çıkarak, Birliğin birkaç temel ortak konu dışında yetkilerinin azaltılmasını ve uluslara devretmesini talep ediyor. Marine Le Pen de konuyla ilgili olarak, "Biz Avrupa diplomasisi istemiyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN