İsrail polisi tarafından öldürülen Türk vatandaşının kimliği belli oldu

Kudüs'te İsrail polisine bıçaklı saldırı düzenlediği iddia edilen Türk vatandaşının kimliği belli oldu. Hasan Saklanan isimli vatandaş polis tarafından vurularak öldürüldü. 34 yaşında olan ve Urfa Haliliye'de imamlık yapan Saklanan'ın bu olayla ilgili detayları henüz netlik kazanmadı.

Türkiye'den İsrail'e giden bir Türk vatandaşı, Doğu Kudüs'te sınır güvenliğini gerçekleştiren polisler tarafından öldürüldü. Türk vatandaşının isminin Hasan Saklanan olduğu öğrenildi.

Hasan Saklanan, Eski Şehir bölgesinde bulunan es-Sahire (Herod) Kapısı civarında, yerel saatle 12.30 sularında polisle bir çatışmaya girdi. Sosyal medyada yer alan video kayıtlarında, Saklanan'ın iki polis memuruyla boğuştuğu ve yere düşerken vurulduğu görüldü. Reuters haber ajansının İsrail polisi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Saklanan'ın polise bıçaklı saldırıda bulunduğu iddia edildi. Olayda yaralanan İsrail polisinin hayati tehlikesinin olmadığı aktarıldı.

'POLİSE BIÇAKLI SALDIRIDA BULUNDU'

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada ise, "Bir kişinin polise bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu ve polislerin şüpheli kişiyi ateş açarak etkisiz hale getirdiği" ifade edildi. Olay yerinde bir bıçak bulunduğu iddia edildi. Saldırı sonrası İsrail polisi, Saklanan'ın kaldığı Doğu Kudüs'teki otele baskın düzenledi ve soruşturma başlatıldı.

ÖLDÜRÜLEN SAKLANAN 34 YAŞINDAYDI

Hasan Saklanan'ın, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Kepez kırsal mahallesinde resmi olarak imam olarak görev yaptığı açıklandı. Şanlıurfa'daki yerel medya organlarından edinilen bilgilere göre, 1990 doğumlu ve dört çocuk babası olan Saklanan, dün izinli olduğu ve dün saat 15.41'de Ürdün'deki Allenby Sınır Kapısından İsrail'e girdi. Gazeteci Mehmet Yetim, Saklanan'ın fotoğraflarını ve pasaport bilgilerini de paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN