Kırım’da kaçırılan işadamı Reşat Yahyaev'in cesedi bulundu

Kırım’da kaçırılan işadamı Reşat Yahyaev'in cesedi bulundu

Kırım'da Nisan ayında kaçırılan Kırım Tatarı Reşat Yahyaev'in cesedi, Akmescit bölgesindeki Nikolayevka plajında kıyıya vurmuş halde bulundu. 61 yaşındaki işadamının işkence edildikten sonra boynuna ağırlık bağlanarak denize atıldığı tespit edildi.

Rusya'nın 2014 yılında işgal ettiği Kırım'da, kimliği belirsiz kişilerce kaçırılan Kırım Tatarı Reşat Yahyaev'in öldürüldüğü ortaya çıktı. Dört aldır kendisinden haber alınamayan işadamı Yahyaev'in cesedi Sivastopol bölgesindeki Nikolayevka plajında kıyıya vurdu.

ATR’ye konu ile ilgili açıklama yapan bir kaynak, “Nikolayevka’da kıyıda bulunan ceset; Raşid Yagyayev. Ceset artık çürümeye başlamıştı, kıyıdan çok zor çıkarıldı” dedi.

Ayrıca kaynak Raşid Yagyayev’in bir iş insanı olduğunu ve Kırım’da birkaç satış noktası ve depo sahibi olduğunu da bildirdi.

GÖZLER RUS YÖNETİMİNDE

Rusya işgal ettiği Kırım’da başta STK temsilcileri olmak üzere önde gelen isimlere yönelik yıldırma politikası izliyor. Kırım Tatarı siyasilere açılan politik davalar ve adam kaçırma vakalarındaki artış endişe veren boyutlara ulaştı. 

Rusya’nın Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla başlattığı Hizb-ut Tahrir davası da sindirme politikasının ayaklarından biri. Tatar siyasiler Muslim Aliyev, Emir Üsein Kuku, Vadim Siruk ve Enver Bekirov bu dava ile 3. yıldır cezaevinde tutuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN