Kral Selman’ın İran için acil toplantı davetine 3 Arap lider katılacak

Kral Selman’ın İran için acil toplantı davetine 3 Arap lider katılacak

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın İran'a karşı acil toplantı davetine Mısır, Tunus ve Filistin, liderler düzeyinde katılacağını açıkladı. Katar ise henüz cevap vermedi.

Üç Arap lider, İran’la devam eden gerginliklerin masaya yatırılması için Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz tarafından düzenlenen acil durum toplantısına katılma kararı aldı.

 MISIR, TUNUS VE FİLİSTİN KATILACAK

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Hürmüz Boğazı yakınındaki boru hattına ve tankerlere yapılan saldırıların ardından acil durum zirvesi çağrısında bulunmuştu. İslam İşbirliği Teşkilatı (İKÖ) zirvesinden önce 30 Mayıs’ta yapılması planlanan toplantıya Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi, Tunus Devlet Başkanı Beji Caid Essebsı ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın katılacağı duyuruldu.

Öte yandan Bahreyn, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) de Suudi Arabistan Kralı Selman’ın acil durum toplantısına memnuniyetle katılacaklarını bildirdikleri ancak zirvede kim tarafından temsil edeceklerini henüz açıklamadıkları belirtildi.

KATAR HENÜZ CEVAP VERMEDİ

İki yıl önce Suudi Arabistan, Mısır ve BAE tarafından boykot edilen Katar’ın da diğer Arap devletleri gibi olağanüstü toplantıya davet edildiği açıklamıştı, Katar’ın katılım gösterip göstermeyeceği ise henüz netleşmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN