Kuzey Kore lideri Kim, ABD heyetinde bulunan diplomatları idam ettirdi

Kuzey Kore lideri Kim, ABD heyetinde bulunan diplomatları idam ettirdi

Kuzey Kore lideri Kim'in ABD ile müzakere heyetinde bulunan diplomatları idam ettirdiği iddia edildi.

Güney Kore basınında yer alan haberlere göre, Kuzey Kore lideri Kim, ABD ile yapılan müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından müzakere heyetinde bulunanları idam ettirdi. 

Kuzey Kore'nin, ABD ile nükleer silahlarla ilgili müzakereleri yürüten heyet üyelerini, bu iki ülke liderinin yaptığı zirvenin başarısız olmasında sorumlulukları olduğu gerekçesiyle idam ettiği bildirildi.

Güney Kore basınında çıkan habere göre müzakerelere ülkesi adına başkanlık yapan Kim Hyok Chol ve diğer dört Dışişleri Bakanlığı görevlisi, “ABD adına casusluk” suçlamasıyla Pyongyang’daki Mirim Havaalanı’nda mart ayında idam edildi.

MÜZAKEREYİ DOĞRU YÖNETEMEDİLER

İdam edilenlerin ABD’nin niyetlerini yeteri kadar anlamamak ve müzakerelerin seyrini gerektiği şekilde rapor etmemekle de suçlandığı bildirildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve ABD lideri Donald Trump arasında Hanoi’da yapılan ikinci zirve, Pyongyang’ın nükleer silah programı konusunda çıkan pürüzlerin giderilememesi üzerine başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Bu arada Kuzey Kore liderinin sağ kolu olarak bilinen Kim Yong Chol’un da zirvenin ardından Çin sınırındaki bir çalışma kampına gönderildiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN