Mali'de silahlı katliam: 100'ün üzerinde ölü

Mali'de silahlı katliam: 100'ün üzerinde ölü

Afrika ülkesi Mali'nin Dogon köyüne yapılan silahlı saldırı sonucu 100'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Malili yerel bir kaynağın verdiği habere göre, Mali'nin Dogon köyüne Fulani kabilesi tarafından gece boyu yapılan saldırılar neticesinde, arasında hamile kadın ve çocukların da olduğu 100'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Etnik savaşların sık sık yaşandığı Batı Afrika ülkesi Mali'de Dogon ve Fulani kabileleri arasında Ocak ayından beridir yaşanan saldırılarda yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz Mart ayında yine Dogon köyüne eli silahlı kişilerce düzenlenen bir saldırı sonucu 150'nin üzerinde kişi hayatını kaybetmiş ve bu saldırı, Batı Afrika ülkelerinin son dönemde karşılaştığı en büyük katliamlardan biri olarak kayıtlara geçmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN