Met Gala'da 'Gazze' damga vurdu: Gazze'ye bombalar düşerken Met Gala'ya hayır

Met Gala'da 'Gazze' damga vurdu: Gazze'ye bombalar düşerken Met Gala'ya hayır

Dünyaca ünlü Met Gala etkinliğinin gölgesinde, Filistin davasına destek gösteren bir grup protestocu, New York Metropolitan Sanat Müzesi yakınlarında toplandı. Polis, kalabalığın dağılmasını emrettiğinde gerginlik yaşandı ve bazı protestocular gözaltına alındı. Bir grup protestocu "Gazze'ye bombalar düşerken Met Gala'ya hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

ABD'deki Met Gala etkinliğinin gerçekleştiği New York Metropolitan Sanat Müzesi'nin yakınında düzenlenen Filistin'e destek eyleminde polis, bazı protestocuları gözaltına aldı.

New York Polis Departmanı'nın açıklamasına göre, polis müzenin yakınlarında toplanan yüzlerce kişinin güvenliğini sağlamak için alanda bulunuyordu. Müzenin çevresindeki sokaklarda ve parklarda toplanan kalabalık, Filistin'e desteklerini dile getirdi. Bazı kişiler "Gazze'ye bombalar düşerken Met Gala'ya hayır" yazılı pankartlar taşıdı.

Central Park'ta bir araya gelen küçük bir grup, Gazze'ye yönelik saldırılara karşı seslerini duyurdu. Daha kalabalık bir topluluk ise Manhattan'daki bir cadde üzerinde Filistin bayraklarıyla bir araya gelerek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı ve durdurulmasını talep etti.

Polis, etkinlikle protestocular arasında mesafe sağlamak amacıyla müze yakınlarında barikat kurdu ve akşam saatlerinde bazı protestocuları gözaltına aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN