Myanmar'daki çatışmalar Çin'e sıçradı: 5 kişi yaralandı

Myanmar'daki çatışmalar Çin'e sıçradı: 5 kişi yaralandı

Myanmar'ın kuzeyinde ordu ve isyancı gruplar arasındaki silahlı çatışma Ekim ayından bu yana artmaya devam ediyor. Çin Dışişleri Bakanlığı, çıkan çatışmaların sınır kasabasına sıçradığını ve kasabaya isabet eden top mermiler nedeniyle 5 kişinin yaralandığını belirtti.

Myanmar'da ordu ile isyancı gruplar arasındaki silahlı çatışmalar Çin'e sıçradı. Çatışma esnasında atılan top mermilerinin, Çin'in Myanmar sınırındaki bir kasabaya isabet ettiği belirtildi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Çin Dışişleri Bakanlığı, kasabaya atılan top mermileri nedeniyle 5 kişinin yaralandığını duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Wang Wenbin, "Bir kez daha çatışmanın tüm taraflarından ateşkeste anlaşmalarını, çatışmayı durdurmalarını ve bu tür olayların tekrarını önlemek için önlemler almasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözcü Wenbin, vatandaşlarının can ve mallarını korumak için Pekin yönetiminin gerekli adımları atacağını da sözlerine ekledi.

Daha önce devlet kontrolündeki Global Times gazetesi, Myanmar yakınlarındaki subtropikal bir kasaba olan Nansan'da beş kişinin top mermileri nedeniyle yaralandıktan sonra hastaneye kaldırıldığını söyledi. Gazetenin sosyal medyada paylaştığı olaya ilişkin videoda, bir kişinin kaldırımda yattığı ve insanların "Polisi arayın!" diye bağırdığı görüldü.

Geçtiğimiz günlerde Çin’in Myanmar büyükelçiliği, güvenlik risklerini gerekçe göstererek vatandaşlarından Myanmar’daki sınır bölgesini mümkün olan en kısa sürede terk etmelerini istemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN