NASA Mars 2020 bileti nasıl alınır: NASA Mars 2020 nedir? NASA’dan ismini Mars’a gönder kampanyası

NASA Mars 2020 bileti nasıl alınır: NASA Mars 2020 nedir? NASA’dan ismini Mars’a gönder kampanyası

NASA Mars 2020 bileti nedir ve nasıl alınıyor? sorusunun yanıtı için doğru adrestesiniz. NASA 2020’deki Mars görevi adına dikkat çeken bir projeye imza attı. Uzak meraklıları için tasarlanan bu proje kapsamında NASA, Send Your Name to Mars (İsmini Mars’a Gönder) adı altında bir kampanya başlattığını duyurdu. Bu NASA Mars 2020 ile ismini uzaya gönderip Mars bileti almak isteyenler için yeni bir imkân tanındı. Peki NASA Mars 2020 bileti nasıl alınıyor? İşte NASA Mars 2020 ile ilgili detaylar…

Dünya genelinde başlatılan NASA Mars 2020 kampanyası ile birlikte isminin kızıl gezegen Mars’ta yer almasını isteyenler için yeni bir imkân tanındı. NASA, 2020 Mars görevi için yeni bir tanıtım kampanyasına imza attı. NASA tarafından başlatılan kampanya ile katılımcılar, NASA tarafından üretilen bir dijital biniş kartına da sahip oluyor. Peki NASA Mars 2020 bileti nedir, NASA Mars 2020 görevi nedir, NASA Mars’a isim nasıl gönderecek? İşte NASA Mars 2020 kampanyasına dair aradıklarınız…

NASA Mars 2020 ile isimler nasıl uzaya gönderilecek?

Söz konusu kampanya ile birlikte NASA’nın hazırladığı web sayfasına giriş yapanlar, ilgili formu doldurduktan sonra isimleri gidecek uzay aracının içine olacak çipe yazılmış olacak. Karta sahip olmak isteyenler ad, soyad, posta kodu ve mail adresi bölümlerini dolduruyor. Formun doldurulmasının ardından 2020 yılındaki Mars görevi adına temsili bir biniş kartı kullanıcılara ulaştırılıyor.

19-05/23/nasa-mars-2020-bileti-nasil-aliniyor-nasa-mars-2020-nedir-nasadan-ismini-marsa-gonder-kampanyasijpgg.jpg

NASA Mars 2020 bileti nasıl alınır?

NASA Mars 2020 görevi için isim yazdırmak isteyenlerin isimleri, uzay aracında yer alan çiplere işlendikten sonra Mars'a doğru yollanacak. Öte yandan ismini kaydedenlere NASA tarafından bir hatıra biniş kartı da gönderilecek. İsim kayıtları 30 Eylül 2019 tarihine kadar sürecek. Bu tarihe kadar Mars’a isminizi göndermek için kayıt açtırabilirsiniz.

NASA Mars 2020 nedir, ne işe yarar?

Mars 2020, NASA'nın Mars Keşif Programı’nca 17 Temmuz 2020 tarihinde başlatılması öngörülen ve kızıl gezegen Mars'taki Jezero kraterinde 18 Şubat 2021 tarihinde başlatılan bir Mars rover misyonu olarak biliniyor.

19-05/23/nasa-mars-2020-bileti-nasil-aliniyor-nasa-mars-2020-nedir-nasadan-ismini-marsa-gonder-kampanyasi.jpg

18 yaşındaki Alyssa Carson Mars'a ayak basan ilk insan olmak için hazırlık yapıyor

NASA tarafından astronot programına seçildikten sonra mezun olan en genç kişi olarak tarihe adını yazdıran Alyssa Carson, Mars’a ayak basan ilk insan olmak için gün sayıyor. 18 yaşındaki Carson, aynı anda Advanced Possum Academy'e kabul edilip mezun olan en genç kişi konumunda da bulunuyor. 3 yaşındayken izlediği “Backyardigans” programından çok etkilendiğini ve Mars’a gitmenin hayali içerisinde olduğunu ifade eden Alyssa Carson, kurduğu vakıf ile de gençlere hayallerini gerçekleştirebilmeleri adına destek oluyor. Yaşıtlarına ve gençlere her zaman hayallerini izleme tavsiyesinde bulunan ve kimsenin o hayalleri çalmalarına izin vermemesi gerektiğini vurgulayan Alyssa Carson, tüm astronotların, özellikle kadın astronotların ona yol gösterdiğini söyledi. Alyssa'nın babası Bert Carson 2008'de kızını NASA Uzay Kampı’na kaydettirmesinin ardından Alyssa git gide Laval, Quebec ve İzmir’de bulunan uzay kamplarında yer aldı. Astronotluk eğitiminin yanında Fransızca ve İspanyolca eğitimi alan Carson’un, Mars görevine kadar Uluslararası Uzay Üniversitesi'nde eğitim göreceği bildirildi. Alyssa Carson'ın 2033'te dâhil olacağı Mars görevi kapsamında Kızıl Gezegen’de bir insan kolonisinin kurulması hedefleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN