Netanyahu'nu elini sıkmayan Türk milletvekili Tunahan Kuzu Kudüs'te gözaltına alındı

Netanyahu'nu elini sıkmayan Türk milletvekili Tunahan Kuzu Kudüs'te gözaltına alındı

Türk kökenli Hollanda milletvekili Tunahan Kuzu, işgal altındaki Doğu Kudüs'te gözaltına alındı. Kuzu'nun partisi Denk Partisi'nden yapılan açıklamada "Kuzu'nun elinde Filistin bayrağı ile Mescid-i Aksa'ya giderken bir grup İsrail polisi ve askerleri tarafından gözaltına alındığı" belirtildi. Kuzu daha önce İsrail Başbakanı Netahyahu'yu eline sıkmayarak gündeme gelmişti.

Hollanda'da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve göçmenlerin oluşturduğu Denk Partisi'nden milletvekili Tunahan Kuzu, İsrail güçlerince işgal altındaki Doğu Kudüs'te gözaltına alındı. 

Denk Partisinden yapılan yazılı açıklamada, "Kuzu'nun elinde Filistin bayrağı ile Mescid-i Aksa'ya giderken bir grup İsrail polisi ve askerleri tarafından gözaltına alındığı" belirtildi. Açıklamada, İsrail güçlerinin Kuzu'nun elindeki Filistin bayrağına el koyduğu ifade edildi.

KAMERALARA DA YANSIDI

Denk Partisinin sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde ise Kuzu'nun Filistin bayrağı taşırken İsrail polisi ve askerleri tarafından etrafının çevrildiği, elindeki Filistin bayrağına el konularak gözaltına alındığı görülüyor.

Kuzu'nun ekibi ile birlikte Filistin ve İsrail'de iş seyahatinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, milletvekilinin Kudüs'te Nekbe'yi anma gününe katıldığı ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bölgede yaşananlarla ilgili görüşmeler yaptığı kaydedildi.

19-05/17/ddd.jpgİsrail güvenlik güçlerince gözaltına alınan Türk kökenli milletvekili Kuzu, daha sonra serbest bırakıldığını sosyal medyadan duyurdu.

NETAHYAHU'NUN ELİNİ SIKMAMIŞTI

Hollanda'ya iki günlük bir ziyaret gerçekleştiren İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu, bu kapsamda Hollanda Parlamentosu'na gitmişti. Denk Partisi'nin Türk kökenli milletvekili Kuzu ise sırayla vekillerin elini sıkan Netanyahu'yla tokalaşmamıştı. Başbakan bunun ardından kafasını çevirerek yoluna devam etmişti

Uzun süredir Filistinlilerin mücadelesini destekleyen Kuzu, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "2014 yazında Gazze’nin sokakları çocukların damarlarından akan kanlarla yıkanırken, burada kırmızı halı serildi. Bu durum el sıkışmayı değil, Filistin’in özgürlüğüne vurguyu hak ediyor" demişti.

ROTTERDAM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN