Nijerya'da kızamık salgını: 42 çocuk hayatını kaybetti

Nijerya'da kızamık salgını: 42 çocuk hayatını kaybetti

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında hayatını kaybeden çocuk sayısı 42'ye yükseldi. Tangwami, hastalığın diğer bölgelere yayılmasını engellemek için kırmızı alarma geçildiğini ifade etti.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgını, korkunç bir boyut kazandı. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden çocuk sayısı 42'ye yükseldi.

Adamawa Eyaleti Sağlık Komiseri Felix Tangwami yaptığı açıklamada, Mubi ve Gombi bölgelerinde salgının yayılmaya devam ettiğini ve bugüne kadar 308 çocuğun etkilendiğini söyledi.

Durumun ciddiyetini göz önünde bulunduran yetkililer, hastalığın diğer bölgelere yayılmasını engellemek için kırmızı alarm verdi. Mubi ve Gombi'ye sağlık çalışanları sevk edilirken, salgına karşı önlemler de alınıyor.

Kızamık, ateş, halsizlik, öksürük, burun akıntısı ve gözlerde kızarıklıkla başlayan ve sonrasında döküntünün görüldüğü bir virüs hastalığı. Kulak enfeksiyonu, ishal, zatürre ve beyin hasarının yanı sıra ölüme de neden olabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN