Prens Selman, 'Yüzyılın Anlaşması' için Filistin'e 10 milyar dolar rüşvet teklifi etti

Prens Selman, 'Yüzyılın Anlaşması' için Filistin'e 10 milyar dolar rüşvet teklifi etti

Suudi Arabistan veliaht prensi Selman, ABD'nin hazırladığı Yüzyılın Anlaşması'nı kabul etmesi için Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a 10 milyar dolar rüşvet teklif ettiği öğrenildi.

İsrail haber sitesi Jarusalem Post'un Lübnan merkezli el-Ekber gazetesine dayandırdığı habere göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Yüzyılın Anlaşması'nın kabul edilmesi durumunda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a 10 milyar dolar vermeyi teklif etti.

10 YIL İÇİN 10 MİLYAR DOLAR

Filistin hükümetinin yıllık masrafının 1 milyar dolar olduğunu öğrenen Prens Selman, 10 yıl için 10 milyar dolar teklifinde bulundu.

"SİYASİ KARİYERİM SONA ERER"

Jarusalem Post'un iddialarına göre ise Filistin lideri Mahmud Abbas, "Siyasi kariyerim sona erer" düşüncesiyle bu teklifi reddetti. Haberin devamında Ürdünlü kaynaklara dayandırılan bilgilere göre ise Mahmud Abbas'ın danışmanı, "Mısır'a, ABD'lilere, Suudi Arabistan'a ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne çok fazla güvenmesi endişe verici" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN